Itineo CJ 660, en slankare version av Itineo

Annons:

Itineo CJ 660 som presenterades på Caravan Salon 2021 är en ny smal integrerad husbil med tilläggsnamnet Nomad som finns med tre planlösningar och snarlika modellbeteckningar. Den följer dagens trend för att passa den växande Vanlife-gruppen av köpare, inte för stor men ändå med tillräckligt utrymme för två.

Det är första gången som Itineo följer med i trenden mot mer kompakta karosser men även om det är en ny modell behåller CJ 660 designspråket. Nomad är utseendemässigt förvillande lik sina större syskon Traveler som är 696 eller 742 centimeter långa, men Nomad är smalare, lägre och kortare. Alla tre versionerna med C i modellbeteckningen är 661 centimeter långa, 219 breda och 280 höga och byggs på Peugeot Boxer med som standard 2,2 litersmotorn på 140 hästkrafter om du inte vill ha automatlåda, då får du den baserad på Fiat Ducato som var den som visades upp på mässan. Totalvikten anges till 3 500 kilo.

Inredningsmässigt följer modellserien gängse mall men Itineo har inte fått motstående soffor utan den tvåsitsiga soffan återfinns bakom förarstolen och är placerad i bilens färdriktning. TV-fästet sitter ovanför soffan vilket förutsätter att de som tittar sitter i de vändbara framstolarna och bordet har en utvikbar skiva. Golvet är inte plant och mellan bordet och entrédörren finns en sfärisk upphöjning.

Bakom soffan, på förarsidan, finns badrummet som har en svängbar vägg för att få fram duschen, Itineo kallar lösningen för duo-space. Med denna lösning skjuts handfatet in över toalettstolen för att få bättre plats när man duschar och vill man skärma av gången mellan sovrumsdörren och sittgrupp/kök finns ett draperi. Mittemot badrummet finns köket med en trelågig spis och ho. Under hon finns två smalare lådor, under spisen två breda och till höger om köksbänken är det 122 liter stora absorbtionskylskåpet från Thetford med en 15 liters frys placerat.

De olika planlösningar för sovrummet som erbjuds är utställningsexemplarets separata bäddar med måtten 80 x 210/190 samt 80 x 200 centimeter vilka går att bygga ihop med en tillbehörssats, queensbed eller våningssängar.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 1 = 5