Isetta-kopian Microlino inte längre lämplig som dragbil

Annons:

Många minns säkert en av de gulligaste husvagnsekipagen genom tiderna, Isetta med en likaledes minimalistisk husvagn. Även om just den här husvagnen nog får ses som för liten har Isettor dragit husvagnar med något större boytor.

Det var inte alltför sällan som efterkrigstidens mikrobilar fyllde en viktig nisch i Europa. Dessa små, enkla och billiga bilar löste transporterna för många. Den som närmast blivit kultförklarade var Isetta, en italiensk design som licenstillverkade av bland annat BMW.

Nu har den återuppstått som elbil, om inte identisk så i varje fall snarlik, när företaget Micro Mobility Systems låter de första exemplaren rulla ut ur fabriken den 24 maj. Planerna har funnits några år men startsträckan har varit lång.

Microlino är precis som sin förlaga en nätt skapelse på 2,5 meter, byggd på ett chassi av stål och aluminium men nuförtiden lär den inte få dra någon husvagn. Men vem vet, med de nya elassisterade husvagnarna kanske det blir möjligt så det är lika bra att vara tidigt ute och påtala Microlinos existens.

Om inte annat kanske den passar i ett och annat husbilsgarage.

De första 999 bilarna som rent tekniskt klassas som en tung fyrhjuling, tillhör ”Pioneer series” och är utrustade med ett 10,5 kWh batteri som ska räcka till 177 kilometers räckvidd och bilarna kommer erbjudas i färgerna blå respektive aluminium.

Senare räknar de med att producera en Microlino var 20:e minut vilket innebär 7 500 exemplar per år. Då blir det även möjligt att välja en längre räckvidd, med det kraftigaste batteriet ska man ska kunna köra 230 kilometer. Motorn på 12,5 kW uppges kunna få upp Microlinon i 90 kilometer i timmen men till 50 ska det ta fem sekunder. Vikten är måttlig, beroende på batteristorlek anges mellan 497 och 535 kilo och laddtiden till mellan tre och fyra timmar. Vill man lägga beslag på den får man slanta upp minst 12 500 euro och det troligaste är att man får vända sig till någon utländsk återförsäljare.

Visst vore det häftigt om även Microlinon skulle kunna ses med en husvagn efter vägarna? För nog får vi hålla med om att gulligare husvagnsekipage är svåra att uppbringa.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


58 + = 63