Internets första husvagnsklipp?

Annons:

Jag tror alla minns det. Kanske mest för att jag gör det så pass tydligt. När man precis kommit ut ur BBS-mörkret där man loggade in med modemet på någons dator och tankade hem korta klipp – av vald kategori. Väntade en timma, för det tog så lång tid att få hem en minuts po… klipp. och sedan fick se något katastrofalt dåligt klipp som ändå inte visade något man hade hoppats på. Sen hände det.

Embryot till det moderna bredbandet kom. Modemet med 56.6kbps! Du kunde då surfa på det riktiga internet och hämta så kallad epost! Själv langade jag upp min första hemsida 1996 och det var ett recept på ugnsbakad falukorv.

Jag fick ett sådant epost från ett brittiskt par som råkat se min sida och ville veta vad “Fejluwcorw” var. Jag sa att det var “The Swedish Danger Sausage” men menade att de kunde ta riklig mängd av Hot Dogs istället.

Det var då. Precis då. Kanske till och med samma kväll den rörliga bilden fick sitt genesis på WWW. Det första jag såg, funnet via Web Crawler på Netscape var denna klassiker. Nu nästan bortglömd. Fast är det sant? Det står ju 2003 i filmen som tidsstämpel. Det betyder att det är två år efter 11 september och tre år efter att Azar Habibs låt kommit ut på irrsvenska som Ansiktsburk. Det känns otroligt men, hur det än är men mitt internetkronologiska minne; här är “Husvagn i motlut”. Njut!

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Det här gäller för körkort till husbil och husvagn – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 82 = 88