Impulsvatten gör ren vattentanken

Annons:

Impulsvatten Fogsteam är en ny, automatiserad desinfektionsprocess för regelbunden rengöring och desinfektion av vattensystemet i husbilar och husvagnar.

Att hålla vattentanken ren i en husbil eller husvagn är viktigt för att vattnet ska hålla sig fräscht. Det finns en rad kemiska preparat på marknaden men nu lanseras en ny teknik med samma syfte.

Fogsteam är en mobil väteperoxid-spruta som gör det möjligt att desinficera vattentanken och hela vattensystemet på några minuter. Förångaren genererar en H₂O₂-ångdimma från desinfektionsmedlet Impulswasser-Tempsil, som matas in i den tomma vattentanken via påfyllningen i cirka åtta minuter. I den processen tar väteperoxidångan, uppvärmd till 85 till 95 grader, bort bakterier och minskar kalkavlagringar med upp till 75 procent.

Därefter ska tanken sköljas ur med minst tio procent av tankvolymen. Desinfektionen med Fogsteam-enheten är avsedd för tankvolymer på upp till tusen liter och är materialneutral för alla komponenter i vattensystemet. Med impulsvattenappen kan användaren alltid se den aktuella fyllnadsnivån samt förbrukning och flödeshastigheter samt få informeration om nästa nödvändiga desinfektion.

Startpaketet för Impulswasser® Fogsteam-injektorn (FS1) kostar cirka 375 euro. Här hittar du mer information om den.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


46 − = 45