Idag öppnar trandansen sin föreställning

Annons:

Intresset för att komma till Hornborgasjön och se tranorna i vår är ovanligt stort. Det märker naturum Hornborgasjön som ser att besökarna verkar vara på väg att återvända efter två år med pandemi. 

Det är ovanligt många bussgrupper och fler besökare än vanligt som hör av sig. Tranorna vid Hornborgasjön verkar vara på väg att locka fler besökare än på flera år. 

– Många som inte har kunnat besöka oss på grund av pandemin planerar nu att ta sig till Hornborgasjön för att se tranorna. Det tycker vi är härligt! säger Sofie Stålhand, föreståndare vid naturum Hornborgasjön, i dagens pressmeddelande.

Samtidigt gör det stora intresset för att se tranorna att det finns risk för trängsel vissa dagar. Därför har naturum Hornborgasjön tillsammans med Visit Hornborgasjön tagit fram en besöksguide över vilka dagar som det brukar vara färre besökare i området. 

– Vardagar är det alltid färre besökare vid Trandansen än det är på helgerna. Dessutom vill vi gärna lyfta morgnar och kvällarna vid Trandansen. De är särskilt vackra och väl värda ett besök. I år väljer vi att lyfta morgnarna vid Trandansen genom att vi under lördag- och söndagsmorgnarna har en frågestund vid brasan, säger Sofie Stålhand. 

Naturum Hornborgasjön öppnades enligt planerna idag och från den 19 mars att finnas en utomhusutställning, fågelvärdar och en kiosk öppen. Dessutom startade många guidningar och aktiviteter från den 17 mars. 

På www.hornborga.com kan du ta del av mer information om tranorna vid Hornborgasjön.

Här hittar du restauranger och caféer.

Bildcred: Länsstyrelsen Västra Götaland PM

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 3 = 7