Husbilsklubbens årsmöte till Mariestad

Annons:

Husbilsklubben.se väljer att lägga sitt årsmöte i Mariestad i år igen och efter ett par speciella år med uppehåll 2020 och träff i mindre format i fjol är intresset från medlemmarna stort. 

Husbilsklubben.se har cirka 16 000 medlemmar runt om i Sverige och Norden. Årligen håller de en träff som kombineras med ett årsmöte under Kristi himmelsfärdshelgen, de senaste gångerna har det hållits i Mariestad.

– 2019 när vi senast hade en träff under normala omständigheter, gästades arrangemanget av nästan 540 husbilar vilket var rekord, säger Åke Andersson, vice ordförande samt träffansvarig. I år verkar intresset vara ännu större så vi kan nog räkna med omkring 600 bilar.

Husbilisterna brukar vara sugna på att uppleva Mariestad. De kommer att fika, handla, äta lunch och aktivera sig på olika sätt. 

– Vi ska se till att ordna aktiviteter som till exempel guidade vandringar och båtturer för att visa husbilsgästerna vår fina stad, säger Anna Söderman, näringslivsutvecklare i Mariestads kommun. Kanske kan handlare och restauranger komma med bra erbjudanden.
De ska få ett gott bemötande och bra bestående intryck. Målet är att de ska komma tillbaka hit fler gånger och sprida till släkt och vänner att Mariestad är en fin husbilsdestination. 

Med i genomsnitt två personer i varje husbil kan det bli upp emot 1200 personer som kommer till Mariestad torsdag till söndag sista helgen i maj. Liksom tidigare tillfällen blir uppställningsytan i och runt omkring Karlsholme folkpark. På parkeringen i anslutning till entrén från Strandvägen sätts ett tält upp, stort nog att ta hand om alla gästerna på middagar och vid årsmötet.

Bildcred: Mariestads kommun

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 7 = 2