Husbil exploderade, en omkom

Annons:

En ovanlig olycka inträffade i lördags på en tankstation för fordonsgas i Älvsjö söder om Stockholm i lördags där en husbil exploderade av oklar anledning. Tankstationen hanterar både påfyllning av gasol och tankning av gasbilar. Det utländska paret som körde husbilen fick allvarliga skador och kvinnan i 70-årsåldern dog på måndagen medan parets hund togs om hand av veterinär.

Vittnesuppgifter gör gällande att det var en mycket kraftig detonation som hördes flera hundra meter från platsen och Räddningstjänsten stoppade pendeltågstrafiken då de ville säkerställa att inte olyckan berodde på något läckage från själva tankstationen. Räddningstjänsten upprättade därför ett skyddsområde på hundra meter.

Polisen uttalade sig på följande sätt till Expressen,

– En möjlig förklaring är att de stannade för att tanka och att något gick fel, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen..

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada. Tankstationen är återigen öppen även om vissa skador ännu inte hunnit repareras.
Polisen ska så snarast möjligt hålla förhör med mannen och de undersöker även om det finns någon övervakningsfilm som visar något av värde.

Genrebild. Bildcred: Wikimedia / Gunnar Creutz

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


65 + = 71