Hur lång är en bil?

Annons:

Väldigt lång, åtminstone om den ska hamna i Guinness World Records som världens längsta och första gången den togs upp i denna bok om rekord var 1986.

The American Dream, som bilen döpts till, byggdes 1986 i Burbank som ligger i Kalifornien av den berömda bilbyggaren Jay Ohrberg. Då hade den blivit 18,28 meter och fått 26 hjul Bilen, som började sitt liv som en 1976 års Cadillac, pusslade Ohrberg ihop med fem Eldorado.. Efter den nya nätta ombyggnaden som tog tre år och kostade över 250 000 dollar har bilen vuxit till 30,54 meter. Den 1 mars 2022 presenterades den senaste versionen som även den finns i Guinness World Records.

Men det räcker inte med att den är lång, det lär vara få bilar som har en egen swimmingpool, ett Jacuzzi-badkar, minigolfbana och helikopterplatta samt även ett sovrum med en vattenmadrass. Och en bil med sovrum är väl per definition en husbil? Möjligen är bilen mindre praktisk än uppseendeväckande, bara tanken på rondellkörning ger de flesta frossa för att inte tala om hur ofta man hittar en mer än trettio meter lång parkeringsplats.

Som sagt är den lite opraktisk och bilen i sin första version övergavs, började rosta men har nu fått ett nytt liv efter att ha varit ute till försäljning på eBay. Men det var inte så enkelt att restaurera den kom Manning, som var involverad i projektet, att hitta ett garage stort nog och även pengar blev ett problem. eBay konsulterades återigen för att sälja den och 2019 såg Michael Dezer, ägare till Dezerland Park Car Museum och turistattraktioner i Orlando, Mannings annons och bestämde sig för att han skulle vara den som skulle återställa det berömda fordonet. Manning ingick i köpet eftersom det var hans livslånga dröm att återställa bilen i det ursprungliga skicket om än lite längre.

Bildcred: Guinness World Records

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


67 − = 60