Hundraåringen blir teater

Annons:

Först kom boken, sedan kom filmen men nu blir det världspremiär för teaterversion av den legendariska boken ”Hundraåringen”. Premiären blir 30 juni 2022 på Tjolöholms slotts sommarteater. Claes Malmberg kastar sig in i Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den på ett sätt som den aldrig återberättats tidigare. Föreställningarna ges fredagar, lördagar och söndagar fram till den 7 augusti.

– Äntligen kan jag berätta att vi fått äran och förtroendet att axla Jonas Jonassons fantastiska och världsberömda berättelse och för första gången ge historien liv på teaterscenen. Med stor respekt blir detta garanterat en spännande och rolig resa att se fram emot i sommar på en av Sveriges vackraste och underbaraste scener Tjolöholms slott, säger Claes Malmberg.

Föreställningen spelas i Magasinet på Tjolöholms slott. I detta gamla sädesmagasin är det katedralliknande högt i tak och inramningen med det vackra slottet, havet och blommande trädgårdar gör besöket till en minnesvärd upplevelse. I samband med besöket kan man njuta av god mat och dryck, slottsvisit, shopping, ett uppfriskande dopp och promenad i slottsträdgården.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande att Hundraåringen har världspremiär på Tjolöholms slott. För oss är sommarteater en betydande reseanledning till vårt besöksmål. Med Hundraåringen på scenen så blir vi att räkna med i sommar, säger Patrik Olderius, vd för Tjolöholms slott.

Biljetterna släpps den 26 januari via: www.hundraaringen.com och www.tjoloholm.se

Mer om föreställningen

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och hyllades världen över när den släpptes 2009. Handlingen är ett rafflande och galet äventyr som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg.

Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara, och nu är han lös igen.

Teateruppsättningen är en sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens alla färgstarka och komiska karaktärer.

Medverkande: Claes Malmberg

Dramatisering och regi: Niklas Holtne

Producent: Hans Helander

Arrangeras av Bortom Universum Produktion

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


51 − 48 =