HRF ser trendbrott i nyregistreringar

Annons:

Årets nyregistreringar för husbilar och husvagnar har drabbats hårt av den ekonomiska situationen med kronans minskande värde, inflation och övriga kostnadsökningar för de flesta svenskar. Även om augusti månads nyregistreringssiffror fortsatt visar en nedgång för både husvagnar och husbilar jämfört med föregående år har försäljningsnedgången bromsat in och en viss stabilisering av marknaden kan skönjas.

– Den osäkerhet som rått i hela Sverige kring ekonomi med räntehöjningar och prishöjningar orsakade av en svag valuta börjar nu minska, säger Per Nilsson, ordförande i Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund.

– De leveransproblem som branschen drabbades av under pandemin, börjar nu försvinna vilket minskar den osäkerhet kring investeringar som medfört att vissa kunder avvaktat inköp av nya fordon, fortsätter Per Nilsson.

Intresset för mobilt boende är fortsatt högt visar siffror från Svensk Camping som vi tidigare rapporterat om. Förhandsintresset för den stora mässan på Elmia där 2024 års modeller premiärvisas är också större än tidigare.

– Bokningarna på mässcampingen är nu åter till de nivåer vi såg före pandemin och våra återförsäljare rapporterar om många förbokade möten med kunder på mässan, avslutar Per Nilsson.

Husvagnsregistreringar för augusti 2023 (HRF)

Under augusti månad 2023 registrerades 188 husvagnar (motsvarande månad året dessförinnan registrerades 218). Hittills under 2023 betyder det 1 596 registrerade husvagnar mot 2 644 under samma period 2022. I procent innebär detta en minskning med 39,64 %.

Husbilsregistreringar för augusti 2023 (HRF)

Augusti månads husbilsregistreringar visar 242, medan det i augusti föregående år registrerades 318. Hittills under kalenderåret 2023 har det totalt registrerats 2 071 husbilar, medan det under motsvarande period 2022 registrerades 2 823. I procent innebär detta en minskning med 26,64%.

Bildcred: HRF

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


7 + 1 =