Hobby satsar stort på husvagnar 2023

Annons:

Det blir flera nyheter i Hobbys sortiment inför 2023 men höjdpunkten får sägas bli nya Maxia 585 UL med Hygge-designen. Det stoppar dock inte där, även andra serier uppdateras vad gäller design, variation och teknik. Genomgående handlar det om minimalistisk stilren design. Det som först kan noteras är att köken får en ny layout.

Hobby Maxia 495 UL -2023

Sedan serien lanserades sommaren 2022 har Hobby Maxia i två versioner fått positiva omdömen och då särskilt den större Maxia 660 WQM med sitt stora panoramafönster.

Till 2023 kommer ytterligare en version som mäter 250 centimeter i bredd och 769 centimeter i längd. Maxia 585 UL med en totalvikt på 1 700 kilo känns betydligt längre än sin mindre kusin Maxia 495 UL. Rymdkänslan blir mycket större ochmed profilerade skåpsfronter ger den en härlig rymdkänsla.

Hobby Maxia 585 UL -2023

Den ökade längden ger plats för en stor garderob och köksskåp med utdragbart skafferi ger extra förvaringsutrymme. Nytt är också de två hörnpanelerna med praktiska läsplatser i den U-formade sittdelen för mer ljus på kvällstimmarna.

Hobby Maxia 660 WQM -2023

Möblerna i Excellent-serien får en ny färgskala med antracitfärgad trädekor med ljusa inslag som känns igen från Excellent Edition.

– Människor vill att deras husbilar ska vara lika snygga som de är hemma. Denna önskan skulle vi vilja uppfylla med våra fordon, skriver Bernd Löher som är VD på Hobby i pressmeddelandet.

Excellent Edition får även fler planlösningar och finns i och med säsongen 2023 i tio utföranden varav fyra med sängar för barn. Excellent Edition 650 KMFe har till och med ett eget barnrum med sittgrupp och bord bak. En gardin skiljer den övriga husvagnen från barnkammaren.

Prestige-serien får ny klädseldesign med en ljusgrå klädselkombination med mörkare grå detaljer. Med Vivalife-tygerna är tillverkade av återvunna fibrer och är helt återvinningsbara. Samtidigt är de lätta att rengöra med en fuktig trasa och en mjuk borste.

Hobby Maxia 660 WQM -2023

Utöver de ändringar som nämnts kommer alla Hobby-husvagnar att ha en ny spis/disk-kombination.

– Här, förutom desigenn, är funktionalitet tydligt i förgrunden”, förklarar Dirk Gottwald, byggchef på Hobby. Spis och diskho delas ochdessutom kan de täckas med svarta glaspaneler. Det ser inte bara snyggt ut, det skyddar också mot damm och erbjuder ytterligare arbetsytor och förvaringsmöjligheter.

Hobby Maxia 585 UL -2023

Från och med säsongen 2023 får nästan alla husvagnar en supersmal tornkyl av absorptionstyp på 130 liter med ett löstagbart tolvliters frysfack och en dubbeldörr. Maxia 660 WQM får som standard ett 157-liters kompressorkylskåp med ett artonliters frysfack

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


2 + = 5