Helintegrerad Rapido C55i på Fiat

Annons:

Inför 2023 visar Rapido upp nya C55i på Caravan Salon. Modellen är 672 centimeter lång, 217 bred och 275 hög och byggs på Fiat Ducato. Att det är skillnad mellan helintegrerat och delintegrerat känner man av direkt man kliver in, allt blir en helhet även om längden på bilen inte ens är en meter längre än en normal plåtis på sex meter.

Till säsongen 2023 känns det som att allt nytt kommer på andra basfordon än Fiat Ducato så att påpeka det som hade varit nästan självklart bara för något år sedan blir viktigt. Även om ägandet i sig påverkar vilket basfordon man i olika undersökningar säger sig önska mest toppar det vanligaste basfordonet på marknaden alla undersökningar som görs. Runt hälften vill helst ha en husbil byggd på Ducato.

Som standard är modellen med en totalvikt på 3,5 ton försedd med Fiats fyrcylindriga dieselmotor på 140 Hästkrafter och en niostegs automatlåda. Det chassi som används har dessutom bredare spårvidd bak än den tidigare versionen vilket ska ge bättre vägegenskaper. Värme får man av en Truma Combi 4 diesel och färskvattentanken är på 110 liter och gråvattentanken på 90 liter.

När man kommer i bilen möts man av en L-formad soffa vid bordet med en vikskiva som gör det dubbelt så stort. Tillsammans med de vridbara framstolarna blir det en sittgrupp för fyra till fem personer i en planlösning som lämpar sig för fyra. Takfönstret ger rymd och ljus och inredningen präglas av luftighet även om planlösningen känns igen från de flesta husbilar.

På natten sänker man ner takbädden som inte är i vägen för att komma ut ur bilen och tillsammans med längsbäddarna med måtten 80 x 199 och 80 x 185 sover fyra personer bekvämt på kallskummadrasserna utan att något behöver byggas om. Det finns en spotlight med USB-anslutning under överskåpen. För att komma åt förvaringsutrymmet under sängen lyfter man bara upp lamellramen och det finns dessutom garderober.

Köksmodulen finns direkt till vänster om den fönsterförsedda entrédörren och har en tvålågig spis och ho som bakåt följs av det 140 liter stora kylskåpet.

Den inbyggda fläkten har LED-belysning och det finns välplacerade skåp över och under pentryt. Mittemot köket finns badrummet med en svängbar vägg för att få en rymligare dusch.

Det uppvärmda garaget ger ännu mer förvaringsutrymme och kan nås från båda sidorna.

Som standard finns automatisk däcktrycksövervakning, backkamera, backstartshjälp och uppvärmda elektriska ytterbackspeglar.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 5 = 5