Halva priset på broavgiften till Danmark

Annons:

Ska du styra kosan till Danmark i sommar och vill åka över Öresundsbron till halva priset mot om du betalar på plats ska du skaffa ett BroPass.

BroPass är ett rabattavtal som kostar 440 kronor och gäller i ett år men den kostnaden tjänar du in även om du bara åker en resa. Ordinariepriset för en husbil mellan 6 och 10 meter eller ett husvagnsekipage upp till 15 meter är 1 080 kronor. Med BroPass blir priset 470. Även om du lägger till de 440 blir det 910 kronor men sannolikt ska du även tillbaka.

För alla med husbil eller husvagn är därför rekommendationen att ordna med ett BroPass i förväg.

Har man BroPass och ska på ett snabbt besök kan man även utnyttja SnabbTursrabatten som innebär att man betalar 596 kronor för en tur och returresa. SnabbTursrabatten gäller på vardagar mellan kl. 17-24 och hela helgen samt både svenska och danska helgdagar när du kör fram och tillbaka inom sex timmar. De sex timmarna börjar när man passerat betalstationen på svenska sidan ock biljettypen kan användas under perioden 1 januari till och med 31 maj 2022.

För att få rabatten ska du använda samma bizz eller tillagt registreringsnummer i bägge riktningarna, alternativt en iTICKET per resa. Väljer du iTICKET, måste du lägga till ditt fordons registreringsnummer.

Här hittar du Öresundsbrons hemsida där du kan beställa det.

https://www.oresundsbron.com/sv/priser#row12

Bildcred: Wikimedia / Mattias Persson


Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Åka utomlands? Det här behöver du ha med! – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


39 − = 37