Halland på väg mot turistrekord

Annons:

Redan innan sommaren dragit igång ser det ut att bli ett rekordår för besöksnäringen i Halland.

– Siffrorna från Tillväxtverket talar sitt tydliga språk och näringen vittnar om att de har mer bokat än någonsin, säger Anna Bengtsson, strateg på Visit Halland.

Tillväxtverket publicerade igår sin rapport över inkvarteringsstatistik och Halland slår rekord i antal gästnätter, både för maj månad och för perioden januari-maj.

– Efter två pandemiår är det såklart jätteroligt att vi nu inte bara återhämtat oss utan också slår rekord! Extra glädjande är att våra prioriterade marknader Norge, Danmark och Tyskland är uppe på samma nivåer som 2019.

Det totala antalet gästnätter för perioden januari-maj uppgick till 760 000 vilket är 90 000 fler än rekordåret 2019. För maj månad var siffran 290 000 vilket är 10 000 fler gästnätter än 2019. 

– Jag tror att siffrorna visar att det finns ett uppdämt behov av att träffas och att resa. Evenemang, konserter och konferenser är igång igen och vi har saknat det. Med tanke på att vi behållit de svenska resenärerna, kurvorna för de utländska marknaderna pekar uppåt och att vår högsäsong inte ens kommit igång än så finns alla möjligheter för att hela 2022 blir vårt bästa år någonsin, avslutar Anna Bengtsson

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 69 = 78