Grilla & rök, ny kokbok av Frederik Zäll

Annons:

Grilla & Rök bjuder på en underbar mix av amerikanskt, sydamerikanskt, afrikanskt och asiatiskt … Med lite flirt från Sverige och andra delar av Europa.

I boken går Frederik igenom processen med långrökning, olika brikettekniker, skillnaderna på olika sorters rökträ och givetvis bjuder han på en rejäl dos av lipsmacking n ass-kickin maträtter där kött, fisk, fågel och grönt varieras i rökar och grillar på sitt alldeles egna vis, med livsnjutning i största fokus.

På omslaget nämns Barbeque, Grönsaker, Kött, Fisk & Fågel, just för att boken är väldigt bred och fylld med tips, kunskap och inspiration för all sorts matlagning på grillen.

I denna nya utgåva av Grilla & Rök har Frederik också lagt till ett kapitel med matlagning i Dutch Oven som slog igenom i USA under tidigt 1800-tal, ett riktigt gediget och underbart sätt att laga mat.

I boken finns även Frederiks resor i USA väl dokumenterade med mängder av bilder, resetips, BBQ-hak som inte får missas, äventyr och cowboys. 

Frederik Zäll är känd från TV4 Nyhetsmorgon där han bjudit på sin underhållande och delikata matlagning. Han driver krogen Zäll s Smokehouse i Åkersberga och har skrivit mer än tjugo kokböcker innan denna utgåva av Grilla & Rök Bland dessa titlar märks till exempel Lyxlagat i Lergryta och boken Grill Frederik Zäll s Bästa som båda två blev nominerade i World Cookbook Awards. Frederiks bok Stora Grytboken utsågs till Årets Måltidslitteratur 2017 av Måltidsakademien på Kungliga Biblioteket. Frederik spelar gitarr & piano i bandet Eskobar som sedan 1999 turnerat världen runt och hittills hunnit med att släppa åtta album. Frederik är även designer för varumärket Satake och hörs också ofta som inläsare av ljudböcker.

MISSA INTE VÅR INTERVJU MED FREDERIK ZÄLL DÄR HAN GER DIG FINA TIPS OM GRILLNING!

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Alkoholfria cocktails med Örjan Åstrand – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


25 − 15 =