Glasriket och Kosta vinner priset ”Årets Destination 2022”

Annons:

På mässan ”Frihet på hjul” på Kistamässan den 18-20 mars delade Freedom travel ut det nyinstiftade priset ”Årets Destination”. Som vinnare av priset 2022 utsågs Destination Glasriket och Destination Kosta i Småland.

Inom husbils- och campingvärlden har priser traditionellt delats ut till campingar och ställplatser. För husbilsresenärer är det dock inte enbart övernattningsplatsen som är av betydelse. Det är minst lika viktigt att hitta trevliga områden att resa runt i, som bjuder på härliga upplevelser och intressanta sevärdheter.

Paret Peter och Helena Bergström från Freedom travel spenderar många av årets månader på rull i sin husbil. Priset ”Årets Destination” ges till den destination som de uppskattat mest att resa till med husbil under föregående år. Med ”destination” avses exempelvis ort, region eller annat geografiskt område. Kriterierna för priset är:

  • Gott om ställplatser och/eller campingar
  • Man känner sig välkommen med husbil
  • Unika upplevelser och sevärdheter
  • Ett resmål som kan besökas under en stor del av året

Årets destinationspris delades ut till ett resmål i Sverige. År 2023 kommer två priser delas ut – ett till en pristagare inom Sverige och ett till en pristagare utanför Sveriges gränser. 

Som vinnare av priset ”Årets Destination” 2022 utsågs Destination Glasriket och Destination Kosta i Småland, som gemensamt tilldelades utmärkelsen. Priset, en vacker glasskulptur i formen av en husbil, delades ut på mässan ”Husbil Stockholm 2022 – Frihet på hjul”, på Kistamässan den 19 mars. Två representanter för Glasriket, Mia Lundholm och Henrik Karlsson, var på plats för att ta emot priset. Motiveringen, som lästes upp, lyder:

För att erbjuda ett härligt resmål för husbilsresenärer. Här finns upplevelser i form av glasbruk, konst, kultur och natur – alla tider på året! Som husbilist känner man sig välkommen, och det är lätt att hitta till ställplatser och campingar.

Husbilister som vill upptäcka Glasriket och Kosta kan förvänta sig ett område som bjuder på konstglas av hög klass och många charmiga glashyttor, men också vacker natur med safariparker och friluftsliv, annorlunda museer, charmiga caféer och Utvandrarhistoria.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


59 − 51 =