Gin & Tonic – helt enkelt!

Annons:

Knappast någon spritsort har haft ett uppsving som gin senaste åren. Svenska tillverkare blommar upp och vinner priser. Hundratals sorter att köpa och alla tycks intresserade av gin och gin och tonic. Grenadine Bokförlag släpper nu en ny bok om Gin & Tonic. Den bekräftar att du som tycker det ska vara enkelt har rätt. Världens kanske bästa drink är den enklaste, men kan ändå varieras oändligt. Här får du veta hur.

Den här nya boken är skriven av Sveriges kanske mest läste och produktive dryckesförfattare Örjan Westerlund. I ”Gin & Tonic – helt enkelt” ger han tips till dig som tycker att en G&T ska vara just bara gin och tonic. Läsaren får värdefulla tips om hur olika gin bäst matchas med den flodvåg av tonic-sorter som numera finns på hyllan. 

De många recepten illustreras med vackra bilder. Temat är att Gin & Tonic kan och bör drickas så fort tillfälle ges. Därför ska den vara enkel, menar författaren. En Gin & Tonic passar då du vevat ner stödbenen på husvagnen. Den är också välförtjänt då du väntan på att grillglöden ska bli perfekt för dina välmarinerade godbitar.

Trots författarens röda tråd om enkelhet ger bokens recept ändå en möjlighet att växla upp blandningarna. Ett tjugotal recept visar hur en enkel Gin & Tonic kan blir till en mer avancerad drink för nyårsafton eller födelsedagsfirande. Antingen bara med några lingon och lite rosmarin, eller med lite vermouth för att få en lyxig känsla av Dry Martini. Boken ger även intressant läsning med historik om gin och tonic för att fängsla alla ginbitna. 

–  Gin och tonic är världens troligen bästa drink, säger författaren. Bra för humöret och mot malaria, skrattar han. Gin & Tonic är som kärlek, den fungerar alltid, lägger han till med ett leende. Drinken är varierbar i oändlighet, men ofta bäst som tvåkomponentsblandning. Helt enkelt.

Om författaren 

Örjan Westerlund är vår kanske mest lästa dryckesförfattare med 52 böcker bakom sig. Intressant historik, udda fakta och goda rekommendationer kännetecknar Örjan Westerlunds böcker om gin, whisky, öl, akvavit, cigarrer och choklad. Böckerna har sålts på tio språk i 23 länder. Författaren blev svensk mästare i gin och tonic 2019 och hans tidigare bok ”Gin – en kärlekshistoria” har nyligen kommit i en andra utgåva och i vintras släpptes ”52 gin du måste dricka innan du dör”. 

Vid sidan av författarskapet har Örjan Westerlund arrangerat hundratals öl-, gin- och whiskyprovningar. Han har gedigen erfarenhet av doft och smak som mångårig whiskydomare för öl- och whiskymässorna i Nacka och Göteborg. Kryddörter och annat gott har passerat hans näsa under ett par års anställning som sensorisk bedömare av kryddsprit, bitter och rom hos V&S Group.

Dela gärna!

Annons:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. PERSPEKTIV – Krögaren Frederik Zäll ger grilltips – Rolling Homes Webbtidning
  2. Alkoholfria cocktails med Örjan Åstrand – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 2 = 6