Garmin lanserar ny back-kamera

Annons:

Garmin lanserar två nya trådlös backkameror, BC 50 och BC 50 med Night Vision. BC 50 med Night Vision har Garmins patentskyddade teknologi NightGlo som kan lysa upp till 6 meter bakom fordonet för att ge bra sikt även när det är mörkt. Serien är kompatibel med flera av Garmins navigationsenheter och är framtagen specifikt för att att backa in en husbil på en campingplats och i off-road-situationer.

– Garmin vill bygga upp ett förtroende hos de förare som sitter bakom ratten och det är särskilt viktigt då det är dags att lägga in backen” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Night vision kommer att betyda mycket för förare med fordon som saknar backljus eller möjligheten att tydligt se bakom fordonet.

Backkamerorna i BC 50-serien har HD-upplösning, en bred vy på 160 grader, en lång rådlös räckvidd och en kompakt IP67 väder- och dammtålig konstruktion som kan stå emot snö, regn och andra vägförhållanden. Dessutom finns som tillbehör en 15 meter lång förlängningskabel som utökar den trådlösa räckvidden upp till 30 meter som är idealisk för längre fordon som är i behov av en tillförlitlig backkamera. 

De flesta av Garmins navigatorer är kompatibla med BC 50-serien, bl. a:

  • Garmin DriveSmartÔ 66/76/86-serien
  • Tread®, navigator för terrängfordon 
  • CamperVan, för äventyrligt resande i mindre vans
  • Nya dēzl™ LGV 610/710/810/1010-serien för professionella lastbilsförare

I båda modellerna ingår ett fäste för montering på nummerplåten som även inkluderar hårdvara. Night Vision-modellen har också ett mångsidigt fäste för fler monteringsmöjligheter. BC 50 finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 2 149 kronor och BC 50 med Night Vision har ett rekommenderat cirkapris på 3 249 kronor.

Mer information finns på Garmin.se.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 25 = 32