Fyra dagars stadsfest i Linköping

Annons:

Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som årligen drar cirka 300 000 besökare. Under två år har stadsfesten skjutits upp på grund av pandemin men i år blir den av och pågår 24-27 augusti.

– Att äntligen få arrangera den återkommande stadsfesten som engagerar så många Linköpingsbor känns fantastiskt bra efter dessa år av pandemi. Att Linköpingsborna får träffas i olika sammanhang och konstellationer är jätteviktigt, säger Anders Thorén, evenemangsansvarig på Visit Linköping & Co. 

Programmet bjuder på flera kära återseenden, men också några nyheter. Bland nykomlingarna finns efterfrågade dansbandskvällar som fyller Farbror Melins Torg fredag och lördag och på torsdagen kan den som vill lära sig dansa prova på under ledning av Linköpings Sportdansklubb. Klimatfestivalen Climate Live gör ett stopp i Linköping på fredag, med bland andra artisterna Louise Hoffsten, Graham Lake och Bella Winth. En annan nyhet är ”Har du hört” – en skvallrande danspromenad om Stora Torgets historia.

Rix FM Festival kommer tillbaka igen på torsdagen med artister som Miss Li, Cornelia Jakobs och Robin Bengtsson. På Hospitalstorget blir det livemusik med lokala band och den populära internationella matmarknaden återkommer på Storgatan. Idrottens dag arrangeras traditionsenligt i Trädgårdsföreningen, företag och organisationer ställer ut i eventbyn, Svenska kyrkan arrangerar en rad olika aktiviteter och by Grace bjuder på allsång på Borggården i närvaro av talman Andreas Norlén. 

Det blir också fokus på ungdomar, bland annat på lördagskvällen då arrangörsgruppen Gähda och Ung Puls presenterar tre artister på Borggården – Kaliffa, Jelassi och Dizzy. Det är en fortsättning på det lyckade samarbete som startades inför stadsfesten 2019. Linköpings kommuns ungdomsverksamheter, exempelvis LinGo, Ungtopia, Liquid, Ung Puls och Ungdomsarenor, arrangerar Ung i Parken i Domkyrkoparken under torsdag-lördag. Här erbjuds allt från rörelse till kultur och olika prova på-aktiviteter.

Onsdag 24 augusti, inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge officiellt stadsfesten klockan 18.45 på Borggården. Därefter tar Sveriges Radio över och direktsänder “P2 i parken” med levande klassisk musik av Norrköpings symfoniorkester och flera solister, bland andra Peter Johansson. 

På lördagskvällen uppträder det prisbelönade bandet Tarabband med sångerskan Nadine Al Khaladi som tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker ger en härlig konsert på Borggården med musikaliska influenser från mellanöstern och Nordafrika. 

-På lördag avslutar också Lars Winnerbäck sin turné på Stångebrofältet. Det är inte en del av stadsfesten, men efter att ha flyttats fram några gånger har den hamnat på samma tid. Så på lördag vågar jag utlova en riktigt härlig folkfest på stan, avslutar Anders Thorén. 

Läs mer om Linköpings Stadsfest 2022 och ta del av hela programmet på Visit Linköpings webbplats: https://visitlinkoping.se/linkopingsstadsfest

Bildcred: Visit Linköping

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


44 − 42 =