Fransk Laika Campervan kan bli europeisk

Annons:

Laika har visat upp en husbil, Kosmo Urban, som än så länge bara säljs i Frankrike. Nu spekuleras det om den kan komma till fler länder.

Det är den stora tyska tidningen Promobil som ställer sig den frågan. Campervans som är lämpliga för vanlife är en starkt växande segment och tidningen menar att den här modellen mycket väl kan komma på flera marknader. Denna campervan är baserad på Ford Transit Custom och skulle kunna vara en av de första husbilarna som visats upp med det nyligen inledda samarbetet mellan Hymer och Ford som grund. I Frankrike finns modellen i två versioner Urban och Urban+ men fler har aviserats som en med automatlåda, två extra säten och Webasto-värmare.

Det finns flera tillverkare som har eller antyds få liknande campingbilar som har fem sittplatser och ett uppfällbart tak och en grundläggande campinginredning. Dethleffs visade nyligen upp sin version som tas fram i samarbete med Nissan och Bürstners modell heter Copa.

Modellerna beskrivs som flexibla eftersom inredningen kan tas ur så att den blir en stor kombi, något som är mycket populärt bland vanlifers. Exteriören är inte särskilt märkvärdig men interiören fungerar bra för ändamålet.

Framsätena är vridbara och sängen är monterad på skenor men när man inte ska sova kan platsen användas som matplats. I modellen Urban+ finns två extra säten så sex personer kan åka och två personer kan sova i bak och två i popup-taket.

Köksmodulen har en tvålågig spis och ett ho, båda med lock. I skåpen under finns det plats för porslin och grytor, för livsmedel finns skåp med skjutdörrar samt lådor. Det finns även ett toppmatat kylskåp på 41 liter och ett högt skåp för exempelvis kläder. Duscha kan man göra utanför bilen.

I Urban+ sköts värmen av en dieselvärmare och båda versionerna har en 4-tums display och ljudsystem.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


30 − 27 =