Framtidens design för husbilar?

Annons:

Förvisso är den här designstudier inte verklighet men de ger i varje fall en viss inblick i hur ett konsultföretag för fordons-, mobilitets- och transportdesign, Curve Vehicle Design. tänker sig framtiden. Tydligen är framtiden väglös för med denna skapelse lär man kunna ta sig fram oavsett underlag.

Detta designteam leds av Ian Nisbett, en erfaren designchef med en historia av att arbeta med tillverkare som Citroën, Nissan och Mazda. Med Exvia ger man sig in i husbilsvärlden även om inspirationen får sägas tillhöra segmentet expeditionsbilar. För att klara det måste framtidens husbilar utrustas med en hel del teknik och funktioner för att se till att du håller dig vid liv.

Ska man ta sig fram i ökensand krävs en hel del, det vet alla som ägnat någon semesterstund åt dessa miljöer som exempelvis Dubai erbjuder. Sanden tränger in överallt och blir till ett fantastiskt slipmedel som får den karborundum man köper att blekna. Ett annat problem är att hjulen lätt gräver ner sig i sanden där den är lös, för tro inte att ökensanden är likadan överallt. Det finns allt ifrån hårdpackad cementliknande underlag till områden som närmast kan liknas vid kvicksand. Tio hjul och byggd på en Sisu 10×10-plattform av militärklass ska hjälpa till att hålla sig ovanpå sanden.

För att hålla sanden på utsidan är karossen i ett stycke, av monocoque-konstruktion. Förarhytten har gott om utsikt, utmärkt om man har anledning att observera omgivningen, en viktig funktion i ett expeditionsfordon.

I bak hittar man det lättåtkomliga vardagsrummet där man själv får installera kök, badrum och allt annat som hör en husbil till. En intressant designdetalj är det massiva takfönstret.

Längst bak finns ett utrymme för utrustning, garage och verkstad. Även om det inte finns några inredningsbilder nämner Curve garaget med terrängmotorcyklar.

Påtagligt är också solpanelerna för man får nog anta att denna husbil är mycket självförsörjande.

Vad tror du? Kommer något som liknar den här stilstudien att plockas upp av bodelstillverkarna? Expeditionshusbilar finns ju redan, kanske är det stora skillnaden bara utseendet?

Fotocred: Curve vehicle design ltd

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


72 − 66 =