Forshagaforsens ställplats vid flottningsmuseum

Annons:

Ställplats eller camping? Gränsen kan ibland vara flytande och så är det när det gäller Forshagaforsens camping och sportfiskecentrum. Som camping kan den av många kanske anses vara i enklaste laget men som ställplats är den riktigt trevlig med plats för cirka 20 fordon.

Det finns en reception som även är kontor för Svenska Sportfiskeförbundets lokalavdelning och där serveras kaffe, glass och dricka utöver att det finns ett rum med sittplatser med en magnifik utsikt över forsen i Klarälven. Det är inte att undra på att platsen drar till sig många som gillar laxfiske.

Det är inte långt till den trevliga bruksorten Forshaga, fem minuters promenad känns nära och där finns det livsmedelsbutik, pizzeria, pub och restaurang. Vid ställplatsen, ett stenkast från älven, finns badet som har en härlig sandbotten eller så kan man paddla kanot nedströms efter fiskesträckan.

Forsen är inte lika vild som den en gång varit, elproduktionen har tagit en del av dess kraft, men lockar ändå med ett rikt fiskbestånd. Det märks på ställplatsen där många fiskespön syns runt de husbilar och husvagnar som stannat här. Dessutom skvallrar även receptionens dubbla funktioner om vilka gäster som lockas. Två mil norr om Vänern ligger Forshaga, en given start på resan genom Klarälvdalen. Utöver insjölax och storöring lockar ett flottningsmuseum och en unik cykelväg som sträcker sig vidare några mil förbi Forshaga genom ett fridfullt landskap.

Deras hemsida hittar du här.

GPS: 59°31’35.5″N 13°29’33.3″E

Bildcred: Forshagaforsens camping och sportfiskecentrum.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


9 + 1 =