Försäkringdjungeln i jämförelse

Annons:

De flesta upplever försäkringarna som en djungel och att försöka jämföra som en hopplös uppgift. Det enkla är ju att se vad som står på prislappen men det är inte enhetligt vad som ingår.

Dessutom ger många bolag erbjudanden till nya kunder för att nästa gång försäkringen förnyas få en dyrare premie, något som Finansinspektionen nu granskar. I praktiken innebär dessa erbjudanden att lojala kunder får betala mer än deras risk innebär.

Tar du bara det billigaste alternativet kanske inte det du behöver skydda blir försäkrat men det kan även vara tvärtom. Konsumenternas försäkringsbyrå har gjort en utmärkt jämförelse och för att reda i begreppen intervjuade Rolling Homes försäkringsbolaget if i vår podd-serie. Lyssna även på den så får du en god inblick i vad som ingår, vad du bör tänka på och framför allt vad som inte ingår. Har du koll på din egen försäkring?

Bilregistret har uppgift om ditt senaste försäkringsbolag och går du den enklaste vägen och bara ställer på ditt fordon får du med automatik det bolaget. Även om villkoren sällan ändras finns det anledning att läsa igenom villkoren inför varje ny säsong, det kan faktiskt vara säkrare att ta ett dyrare alternativ om villkoren passar din användning bättre även om det förstås inte behöver vara så. Det finns helt enkelt inte något enskilt försäkringsbolag som har den “bästa” försäkringen.

Även om få drabbas av skador är det ingen tröst om det är du som har otur.

Några viktiga punkter är

Vem får köra husbilen?

Vilken självrisk har du på lösöret och vilket maxbelopp?

Ingår hemkörning av husbilen om du blir akut sjuk och inte kan köra längre?

Vad gäller vid avställning? Tecknar du en årsförsäkring får du inte tillbaka försäkringspremie när din husbil ställs av, speciellt viktigt för nya husbilar som ingår i bonus-malus.

Försäkringsmoment kan sammanfalla, ett bolag en självrisk men har du hemförsäkring och fordonsförsäkring i olika bolag får du dubbla självrisker i vissa fall.

Vad gäller om du kör utomlands?

Här är länken till Konsumenternas försäkringsbyrå som nu bytt namn till enbart Konsumenternas.

https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/jamforelser/fordonsforsakringar/jamfor-husbilsforsakringar/

Bildcred: Pixabay

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


82 + = 90