Förankra det du lastar med en skena

Annons:

Lös last är inte bara opraktiskt, det utgör även en fara om du tvingas till en oväntad undanmanöver. Därför är lastskenor ett utmärkt tillbehör.

Rekommendationer blir därför backar men de ska inte stå lösa, förankra dem så de inte flyttar sig under tiden du kör. En del husbilar har förankringsöglor som standard men långt ifrån alla fabrikanter har varit så förutseende. Saknas sådana är det lämpligt att komplettera och då är en förankringsskena lämplig.

Surrningsskenor är ursprungligen utvecklade för lastsäkring i flygplan och möjliggör har flyttbara och flexibla förankringspunkter i exempelvis husbilen.

Skenorna ska ha låg vikt utan att metallen är för mjuk och så små mått som möjligt för att inte vara i vägen då de inte används men man måste även tänka på hur de kan monteras i just din husbilsmodell. Flexibla fästmöjligheter är därför viktigt utöver att fästbanden kan kopplas på ett säkert sätt till skenan. Det ska inte heller finnas några vassa kanter.

En av många som säljer lämpliga skenor är Overlander som framhåller både pris- och kvalitetsskillnader. De menar att lågt pris ofta innebär osäkrare skenor och nog är det så att billigast inte alltid är prisvärt. Var speciellt uppmärksam att fästpunkterna är enkla att flytta och ändå inte kan lossna.

Här hittar du Overlands skenor och tillbehör.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


94 − = 87