För dig som är sugen på något alldeles extra

Annons:

Treaxlad, tre stycken slide-out, tolv meter, 26 ton och 530 hästkrafter. Låter det lite spännande? Då får du vara beredd att betala lite mer än en miljon euro!

Det handlar om Vario Perfect 1200 Platinum som byggs på Mercedes-Benz Actros och finns i åtta längder från 8 meter till tolv. Jodå, det finns plats för bilen i garaget. Beroende på vilken längd du önskar på linern även för en riktigt stor bil.

Tolvmetrsvarianten är naturligtvis kronan på verket och specifikationerna som artikeln inleddes med gäller just den. Den byggs på Mercedes-Benz Actros 2553 LnR och har förmodligen allt som går att önska i en av de lyxigaste liners som finns att köpa i Europa.

Kökets design kallas “cubeART” och har indirekt belysta handtag, tryck för att öppna luckor och centrallåsning. Självklart finns diskmaskin samt en exklusivt designad kökskran.

Du får ta inredningsbilderna med en nypa salt. Husbilar i den här kalibern har alla möjligheter att anpassas efter ditt eget tycke och smak även om det finns färdiga planlösningar. Men du får lyxig lack i metallic silver, riktigt glas i fönstren och automatisk ramp för bilen när den ska parkeras i garaget. Till att börja med.

Trots de rejäla måtten hävdar Vario att modellen är lättkörd. Här finns luftfjädring i sin yppersta form och styrning på bakaxeln. Väljer du någon av de mindre versioner byggs de även på MAN och finns i totalvikter från 7,5 ton. De är imponerande men inte riktigt som den på tolv meter.

Inredningen görs för hand vilket ger utrymme för det som du själv prioriterar men bildernas “bentART” har amerikansk valnöt mot mattvita detaljer. De normalt skarpa kanterna på möblerna har rundats av och den stora fåtöljen som kallas Captain’s Chair är förstås elmanövrerad. Det behöver knappast påpekas att belysningen är indirekt och smakfullt placerad.

Föga förvånande är det rejäla badrummet fyllt med specialdesignade detaljer som det exklusiva handfatet i porslin. Självklart är det klinkersgolv.

Vario påpekar att det finns betydligt mer att lyfta fram som surroundsystemet och att bilen är helt autonom med dieseldriven värme och el. Färskvattentanken rymmer 500 liter, gråvattnet 400 och svartvattentanken 300. Med 390 liters dieseltank och 60 liter Ad Blue blir säkert räckvidden tillräcklig även om det kostar runt 8 500 kronor att fylla tanken.

Bildcred: VARIOmobil Fahrzeugbau GmbH

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


78 + = 87