Flera nya rundor i årets Smaka på Kattegattleden

Annons:

Cykla mellan ängar och salt hav och pausa för att njuta av närodlade delikatesser. Årets version av konceptet Smaka på Kattegattleden bjuder på flera nya mat- och cykelrundor. Kattegattleden bjuder in till ett rikt utbud av gastronomiska cykelrundor genom Halland och Skåne. Cykla i lagom takt och pausa för att smaka på närproducerade råvaror, tillagade på bästa sätt när småskaliga mat- och dryckesproducenter öppnar sina dörrar.

Hela evenemanget bygger på ett ”från jord till bord”-tänk där du får komma nära några av Halland och Skånes lokala mat- och dryckesproducenter. En perfekt upplevelse för dig som vill ha en lite mer hållbar semester med mycket frisk luft och god mat.

– Cykelturen i sig är fantastisk, men det som är unikt med konceptet är att det blir en heldag med cykling och spännande matupplevelser som du kanske inte hade hittat fram till själv, säger Kalle Svensson som driver KiteKalle och arrangerar Halmstad Smakrunda för tredje året i rad.

I nuläget finns 16 olika rundor att välja på och fler tillkommer löpande. Alla har sin egen karaktär och fem av dem är helt nya för i år. I vissa rundor följer du med en guide medan andra, som Halmstad Smakrunda, låter dig komma nära lokala leverantörer på egen hand. 

– Efter tre år är rundan nu väldigt välplanerad och vi har med nio stopp med totalt elva smakupplevelser. Det personliga mötet mellan de som cyklar och leverantörerna brukar bli väldigt fint och nära, säger Kalle Svensson.

Utöver Smaka på Halmstad finns exempelvis mysiga Bjärerundan eller Smaka på Skrea där stopp på populära restauranger som Skrea Matbruk och Prostens Pizza ingår.

Bland nyheterna finns i år en tvådagars cykeltur mellan Helsingborg och Ängelholm för trädgårdsälskare. Här får du låna en cykel och övernatta på Kullagårdens wärdshus mitt i naturreservatet Kullaberg. Under andra dagen träffar du en professionell äppel- och päronodlare innan turen går vidare till plantskolan Hedentorps i Ängelholm. En inspirerade runda för dig som vill utveckla dina gröna fingrar. En annan nyhet är arkitekturrundan HUSoHOJ i Varberg.

– Smaka på Kattegattleden är en blandning med det bästa från Halland och Skåne: du får uppleva havet, naturen, den närodlade maten och de härliga människorna på en och samma dag. Inte undra på att det blivit en sådan succé, säger Jonas Olsson på Visit Halland.

Smaka på Kattegattleden pågår från april till in på sensommaren. Många av rundorna blir fullbokade så missa inte att boka din favorit tidigt.

Dessa rundor är hittills klara för Smaka på Kattegattleden:
Hus & Hoj (ny), Varberg, 12 km, 3 smakstopp
Hav & Hoj (ny), Varberg, 14 km, 6 smakstopp
2-dagars cykeltur för trädgårdsälskare (ny), Helsingborg, 35-40 km
Ost & Hoj (ny), Varberg, 14 km, 6 smakstopp
Smaker av Laholm – Öl & Matrundan (ny), Laholm, 20 km, 3 smakstopp
Smakcykling Vejbystrand, Vejbystrand, 16 km, 4 smakstopp
Smaka på Bjäre, Norrvikenrundan, Båstad, 21 km, 4 smakstopp
Gott & Grönt – från Sofiero till Kullahalvön, Helsingborg, 35 km, 4 smakstopp 
Smaka på Skrea, Falkenberg, 24 km, 6 smakstopp
Smaka på Bjäre – Torekovrundan, Torekov, 25 km, 5 smakstopp 
Onsalarundan, Onsala, 18 km, 6 smakstopp
Smaker av Laholm – provsmakarrunda, Laholm, 25 km, 6 smakstopp
Cykelsmaker Varberg, Varberg, 28 km, 5 smakstopp
Halmstad smakrunda, Halmstad, 40 km, 11 smakstopp
Gårdstrampet, Halmstad, 35 km, 8 smakstopp
Smaka på Kullabygden, Höganäs, 25 km, 4 smakstopp

Fler rundor tillkommer löpande och du hittar alla på smakapakattegattleden.se

Bildcred: Visit Halland

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


83 + = 90