First Camp förvärvar camping i Dalarna

Annons:

Vid månadsskiftet övertar First Camp Leksand Resort AB. Den femstjärniga campingen har även bland annat Leksand sommarland i sin verksamhet. Med det nya förvärvet har First Camp sju campingar i Dalarna. First Camps övriga anläggningar i Dalarna ligger i Mora, Orsa, Rättvik, Borlänge och Falun. Totalt har First Camp 59 campingar i Sverige, Danmark och Norge.

Leksand Resort AB har utvecklats snabbt de senaste åren och väntas i år omsätta cirka 150 miljoner kronor. Leksand Strand har 222 stugor, 400 campingtomter och 20 glampingtält som tillsammans med Leksand Sommarland och Moskogens hotell- och konferensanläggning samt Mat vid Siljans omfattande restaurangverksamhet, idag skapar ”Sveriges mest upplevelserika familjeresort”.

Leksand Resort är en välskött verksamhet med stark marknadsposition, god lönsamhet och ljusa framtidsutsikter. Som ny ägare kan vi tillföra kapital till fortsatta investeringar, och vi ser flera samarbetsområden med vår övriga verksamhet. Som ett exempel kan vi paketera boende på våra övriga sex destinationer i Dalarna med biljetter till Leksand Sommarland. Leksand Resort kommer att styras som ett eget dotterbolag i vår koncern, under eget varumärke och med samma lokala team som idag”, skriver First Camps koncernchef Johan Söör i pressmeddelandet.

Det känns helt rätt att nu lämna över till First Camp-koncernen, som har finansiella muskler att fortsätta satsa på Leksand Resort och ta verksamheten vidare till nya höjder. First Camp har mycket kompetens och har redan många bäddar i Siljansbygden vilket kommer att ge goda samordningsvinster och fantastiska möjligheter att utveckla Leksand Resort med dess alla verksamheter. Jag har också tackat ja till att fortsätta i Leksand Resorts styrelse och ser fram emot att bidra i den fortsatta utvecklingen”, säger Leksand Resort AB:s nuvarande styrelseordförande Kent Lövgren som även representerar säljargruppen.

Tillträdet sker den 31 mars. Leksand Resort kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB, ett systerbolag till First Camp Group AB och ägandet ligger därmed utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB.

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. First Camp köper norsk camping – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


80 − 73 =