Firexo brandsläckare får unikt släckmedel

Annons:

Mardrömmen för alla med husbilar eller husvagnar är att det uppstår en brand och den kan ha många orsaker. Oavsett orsak är bränderna ofta både snabba och svårsläckta så visst borde alla ha en effektiv brandsläckare lätt tillgänglig.

När det gäller vad man ska använda för släckmedel är oftast problemet att ingen typ är bäst på allt och fritidsfordon har många material som kräver olika metoder.

Det nya släckmedlet som Firexo har utvecklat hävdas kunna användas på alla typer av bränder, som massiva material, brandfarlig vätska, gas, el, metall och olja. Den patenterade vätskan tar bort syre och värme från elden och minskar tiden för själva släckarbetet med små volymer av släckmedel.

De har även en typ av brandsläckare som ser ut som en tub och exempelvis läggs direkt i en brinnande stekpanna. Ytterhöljet smälter vid kontakt med eld och släpper då ut släckmedlet som omedelbart stoppar branden. Har man tuben lätt till hands är det ett snabbt sätt att bekämpa branden innan den fått fäste.

– Brandexperten har högt förtroende i branschen och ligger i framkant när det gäller brandsäkerhet och vi är mycket glada över att ha dem som samarbetspartner. Firexos patenterade brandsläckmedel är det första i världen som fungerar på alla brandklasser och det finns idag inte någon liknande produkt på marknaden. Vi vet därför att våra produkter kommer att vara högt efterfrågade, säger Stefan Rahmqvist, vd Firexo Nordic.

Firexos släckmedel är biologiskt nedbrytbart, har ett neutralt PH-värde och har därmed mindre miljöpåverkan jämfört med andra brandsläckare. Produktserien består av en unik engångsförpackning för oljebränder i köket samt fyra brandsläckare på 0,5, 2, 6 och 9 liter som släcker allt från mindre bränder i hemmet till större utomhusbränder.

Firexo säljer sina produkter på den svenska marknaden i ett samarbete med Brandexperten, som har lång erfarenhet av brandsäkerhet och systematiskt brandskyddsarbete.

Här hittar du Firexos hemsida och hos Brandexperten kostar en tvåliterssläckare som väger knappt fyra kilo 779 kronor.

https://shop.brandexperten.se/shop/search?s=firexo

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Två omkomna i husvagnsbrand – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


48 + = 57