Festlig nationaldag i Dalarna

Annons:

Efter ett par år med annorlunda firanden kan vi återigen samlas för att fira nationaldagen tillsammans den 6 juni. I Dalarna firas nationaldagen med bland annat musikunderhållning, familjeaktiviteter, fika och till och med cruising.

Falu kommun

Vid Falu Gruva utlovas en festlig nationaldag för hela familjen. Tillförordnad landshövding Camilla Fagerberg Littorin högtidstalar. Förutom det innehåller programmet bland annat gratis tur med lilla gruvtåget och pop up-musik av Kulturskolans elever.

Nationaldagsfirande, Falu kommun

Ludvika kommun

I Ludvika kommun firas nationaldagen först vid Stadsparken i Ludvika med bland annat ponnyridning och cirkusskola. Sedan fortsätter firandet vid Gammelgården med bland annat högtidstal av tillförordnad landshövding Camilla Fagerberg Littorin.

Nationaldagsfirande, Ludvika kommun

Hedemora kommun

Vid Hedemora Gammelgård firas nationaldagen med fanborgsparad och musik från bland annat Hedemora och Säters manskörer, Annakören med flöjtelever och elever från kulturskolan.

Nationaldagsfirande, Hedemora kommun

Älvdalens kommun

I Älvdalens kommun firas nationaldagen på tre ställen, vid Salemkapellet, i Särna och i Idre. Det bjuds bland annat på cruising med ”finbilsentusiaster”, musikunderhållning och fika.

Nationaldagsfirande, Älvdalens kommun

Rättviks kommun

I Rättvik bjuds det på musikunderhållning av Rättviks lilla spelmanslag och elever från Rättviks Musikskola. Idrottsungdomar kommer uppmärksammas med en minnesgåva. Det bjuds också på kaffe i Församlingshemmet.

Nationaldagsfirande, Rättviks kommun

Orsa kommun

I Orsa bjuds det på bland annat parad från Slipstenstorget till Tingshusparken där blir det sång och musik. Det kommer även att finnas ponnyridning och den som vill uppmanas ta med en picknickkorg.

Nationaldagsfirande, Orsa kommun

Leksands kommun

I Sammilsdalsgropen bjuds det på olika musikaliska inslag med körer, allsång och någon eller några kända artister från länet. Det blir också körsång av bland annat kulturskolans barnkör.

Nationaldagsfirande, Leksands kommun

Malung-Sälens kommun

I Malung-Sälens kommun firas nationaldagen på tre orter, Malung, Lima och Sälen. Det blir bland annat sånger, utdelning av stipendier och nya svenska medborgare i Malung-Sälens kommun ska hälsas välkomna.

Nationaldagsfirande, Malung-Sälens kommun

Mora kommun

I Mora firas nationaldagen vid Kommunhusparken vid klockstapeln. För den som är sugen på bollsport spelas knattematch, det kommer också finnas möjlighet att titta på och sitta i Räddningstjänstens fordon. Fika, varmkorv och musik står också på schemat, tillsammans med mycket annat.

Nationaldagsfirande, Mora kommun

Smedjebackens kommun

I Smedjebackens kommun börjar nationaldagen på torget och vid hamnen med barn och familjeaktiviteter. Sedan går marschen med Kulturskolans elever och fanborg mot hembygdsgården och högtidsprogrammet.

Nationaldagsfirande, Smedjebackens kommun

Vansbro kommun

I Vansbro blir det fanborg till Vansbro hembygdsgård, utdelning av kommunens kulturpris och naturpris och musik från Vansbro spelmanslag.

Nationaldagsfirande, Vansbro kommun

Avesta kommun

I Avesta kommun firas nationaldagen på flera platser. Bland annat är det fri entré till Avesta Visentpark och tipspromenad och underhållning vid PRO-gården i Krylbo. Det bjuds också på festtåg och musikunderhållning i kommunen.

Nationaldagsfirande, Avesta kommun

Säter kommun

I Säter är det traditionsenligt nationaldagsfirande på hembygdsgården med bland annat högtidstal, musik och sång. Det blir också stipendieutdelning och uppvaktning av socknens 18-åringar.

Nationaldagsfirande, Säters kommun

Gagnefs kommun

Nationaldagsfirandet i Gagnefs kommun organiseras av intresseföreningen i Gagnefs kyrkby. Det blir invigning av föreningens nya flaggstång, högtidstal och musikalisk underhållning.

Nationaldagsfirande, Gagnefs kommun

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 34 = 36