Får lojala försäkringstagare betala högre premie?

Annons:

Finansinspektionen har uppmärksammat att försäkringsbolagen lockar nya kunder med hjälp av rabatterade premier vilket innebär att lojala kunder får högre premier än de annars skulle haft om förhållandet risk mot premie ska bibehållas.

Problemet uppstår eftersom de flesta försäkringar tecknas för ett år i taget men i de flesta fall förnyas automatiskt. För att förmå försäkringstagare att byta bolag kommer därför engångserbjudanden med en lägre premie första året, något som äldre personer sällan gör.

Detta sker efter att de uppmärksammat att förhållandet finns i Storbritannien. Därför ska nu Finansinspektionen granska hur det ser ut i Sverige för kunder med hem- och bilförsäkring. De vill helt enkelt veta om konkurrensen mellan bolagen leder till att även svenska försäkringstagarna behandlas olika.

Utvärderingen som redan börjat ska vara klar innan sommaren.

− Min egen och FI:s förväntan är att varje försäkringstagare ska behandlas rättvist. Och med det förutsätter vi att försäkringspremien för en trogen kund inte ska vara högre än för andra kunder i samma riskgrupp, skriver Åsa Larson, chef på Försäkringsområdet, på Finansinspektionens hemsida.

Bildcred: Wikimedia / Jonn Leffmann

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Försäkringdjungeln i jämförelse – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


13 − 12 =