Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Matfestival i Skövde

augusti 26 - augusti 27

Efter två år med anpassningar på grund av pandemin är Matfestivalen återigen tillbaka i en fullmatad version och med förbättringar som kommer att öka festkänslan än mer. Festivalområdet flyttar ut från Kyrkparken och fyller Hertig Johans gata från Kulturhustorget upp till Hertig Johans torg med matglädje. Det nya området med 5-6 olika entréer kommer att hägnas in vilket innebär att den som köper en öl eller ett glas vin fritt kan röra sig inom hela festivalområdet.

– Äntligen kan vi köra en fullskaleversion av Matfestivalen igen. Vi laddar för en helg fylld med mat, musik och härlig stämning, säger Katarina Blad, mötes- och evenemangsansvarig Next Skövde.

Utanför det inhägnade festivalområdet kommer besökarna att hitta det populära och välbesökta tivolit på Sandtorget, barnområdet tar plats i Kyrkparken och Skafferiet med ett utbud från lokala livsmedelsproducenter finns som tidigare år på Hertig Johans torg.

– Med Skafferiet vill vi lyfta vikten av de lokala råvarorna och visa på det breda utbudet som finns här i Skaraborg, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare Next Skövde.

Lika självklar som maten är musiken och underhållningen under Skövdes matigaste festival. Från Stora scenen längst ner på Hertig Johans gata och från den mindre scenen på Hertig Johans torg bjuder artister och underhållare på energikickar av olika slag under hela helgen. Barnfavoriterna Jecko & Jessie lockar både små och stora till skratt och bus, Browsing Collection tar fram rockarna i oss och till Eva Eastwoods svängiga rockabillylåtar är det svårt att stå stilla. Svenne Rubins, James Bomb, Louisina Avenue, barnteater, lokala aktörer och flera andra bidrar också till att skapa en oförglömlig Matfestivalhelg.

Dessutom kommer Sveriges okrönte soulkung Eric Gadd att bli en av artisterna på scen.

Läs mer om Matfestivalen >>

Detaljer

Start:
augusti 26
Slutar:
augusti 27