Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Glasshow på Kosta

april 23

Lena Bergström är en av Sveriges mest prisbelönta och produktiva formgivare. Konstglas, bruksglas, belysning, textilier, smycken och offentliga utsmyckningar. Inget verkar omöjligt för henne. I Lenas konstglas ser man tydligt hennes fascination för slipad kristall. Tillsammans med Orrefors och Kosta Bodas skickliga glasblåsare och slipmästare tänjer hon ständigt på glasets gränser.

Lördagen den 23 april, kl 17.30, har ni möjligheten att uppleva det nära samarbetet mellan Lena Bergström och glasblåsarna på verkstad 12 i en sagolik och emotionell glasshow i ljusets tecken. Lenas tankar inför showen har varit att fokusera på lekfullhet, glasets rörelse tillsammans med skräddarsydd musik.

– Jag ville göra en show som visar små urval i en glassprocess men på ett teatraliskt sätt.

Under glasshowen inne på Kosta Glasbruk bjuds besökaren på en sprakande uppvisning för flera sinnen. Till välkomponerad musik och med hyttans skickliga glasmästare kommer åskådarna uppleva en riktigt häftig show. “Min förhoppning är att showen ger en känsla för glasets väsen; värme, rörelse och flyktighet” fortsätter Lena. “En fartfylld glasblåsning med spännande musik skall smälta samman i en totalupplevelse för våra sinnen.”

Detaljer

Datum:
april 23