Etrusco CV 600 DF på Ford Transit

Annons:

Fiat Ducato får allt mer konkurrens eftersom Fiat inte kunnat möta efterfrågan på basfordon. Orsaken är inte enbart pandemin, Fiat har aktivt valt att minska leveranserna av basfordon till husbilsindustrin och resultatet är att andra basfordonstillverkare knyter kontakter med flera husbilstillverkare, däribland Erwin Hymer Group dit italienska Etrusco hör. Det är orsaken till att vi nu 2022 ser CV 600 DF, som lanserades 2020, även på Fords chassi som med det blir först ut i Etruscos sortiment. Den Fiat-baserade CV 600 DB är fabrikatets mest populära av de fem modellserier som finns och en annan modell från Erwin Hymer Group som nyligen lanserats på Ford är LMC Innovan 590 som även den är resultatet av det allt tätare samarbetet mellan Ford och EHG.

Även om modellbeteckningen och fem planlösningar är desamma som på den Ducatobyggda versionen infinner sig en ny känsla, i synnerhet när det gäller versionen med svart lack, Agate Black Metallic. Utöver den finns CV 600 DF i klassiskt vitt, Frozen White, samt i grått, Magnetic Grey. Som bekant skiljer sig fronten på Ford en hel del från Fiats och helheten blir därför något annat än det modellen hittills haft.

Ford Transit 2.0 EcoBlue har som standard en 130 hästkrafter stark motor med manuell 6-växlad låda och som tillval finns automat och 170 hk. Ford Transit finns även som BEV även om just den inte är aktuell för CV 600 DF. Assistanssystemen finns givetvis även i den nya Etrusco. Totalvikten är 3,5 ton medan lastvikten just nu inte är känd.

Den Ford-baserade Etruscon är 598 centimeter lång, 206 bred och 279 hög, ståhöjd 209, och är att betrakta som lämplig för vanlife. Planlösningen följer sedvanan inom storleksklassen med ett tvärplacerad säng för två längst bak, sittgruppen fram och duschen samt pentryt i mitten. Det som kan nämnas är att det finns skåp Nytt för ovanför skjutdörren, i övrigt finns hyllor och väggskåp även i badrummet och ovanför sängarna. Fönstren är av ramtyp.

Den ljusa och modernt färgsatta inredningen har som standard två stolar med Isofix för barnstolar och för den som vill ha lite mer komfort kan edition-modellen vara ett alternativ där det ingår . Då får man ett ofärgat takfönster över sittgruppen, fönster i badrummet, markis, aluminiumfälgar, mer duschutrustning och lite annat.

Bildcred: Etrusco

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


4 + 2 =