Estland lockar med gratis camping

Annons:

Estland vill locka fler med husbil och husvagn och nog kan det kännas frestande med låga dieselpriser och gratis camping även när man räknat in färjebiljetten. Det är det estniska skogsbruksministeriet (RMK) som driver dessa campingar som sällan ligger på större avstånd än två mil från varandra. Dessutom gäller, likt i Sverige, allemansrätt.

De flesta av landets campingplatser har nödvändiga faciliteter som toaletter samt eldstäder som RMK förser med ved. I Estland gäller, likt Sverige, allemansrätt.

Förutom att Estland har en av världens tätaste campinginfrastrukturer, är landet också världsledande gällande digitalisering av dessa. RMK har skapat en app, även den gratis, där campare kan få information om samtliga av RMK:s campingplatser; var de ligger, vilka bekvämligheter som erbjuds och kompletterande foton.

Estlands många campingplatser är belägna i vacker, vild och varierad natur. Under en campingsemester finns chansen att uppleva allt från skärgård och öde stränder till urskog och våtmarker med ett rikt djurliv. Läs mer här.

Estland är ett spännande semesteralternativ även ur andra synvinklar. Trots Estlands relativt lilla geografiska yta är deras natur vidsträckt och varierande med allt från en skärgård med 2222 öar till vild urskog. Estländarna är väldigt stolta över sin natur och det syns i hur de förvaltar och tar hand om den. Bland annat var det i Estland som det globala skräpplockar-initiativet, World Cleanup Day, startades. Naturen och att röra sig fritt i skog och mark spelar en betydande roll i estländarnas vardag. 

Estlands har dessutom många vandringsleder och Estlands mångsidiga natur är hem till brunbjörn, sällsynta fågelarter, lodjur och älg. Dessa vandringsleder är ett av de bästa sätten att uppleva Estlands välbevarade djurliv. Det finns många leder att upptäcka, för såväl nybörjare och barnfamiljer som rutinerade friluftsälskare.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 82 = 86