En resa som slår det mesta

Annons:

På den nyss avslutade mässan i Italien, Salone del Camper, presenterade Salvatore Magliozzi och Malibu planerna på en 900 mil lång resa med en Malibu I 430 LE till det som beskrivs som Europas hörn. Utöver att Salvatore är expert på marknadsföring och turism samt under 25 år besökt 100 länder har han grundat Tototravel.it som är en Italiensk organisation som försöker öka medvetenheten om hur man reser på ett hållbart sätt och värnar om jordens ekosystem. Att Malibu är stolt sponsor för resan är förståeligt och de har därför skickat ut ett pressmeddelande om den.

Bara den långa resan i sig själv är spektakulär, men utöver att han ska besöka Europas “hörn” på 20 dagar kommer han att ha med sig en fjärilsodling som han ska släppa ut i naturen när han är vid slutdestinationen. Även om de ytterkantshörn han besöker beskrivs som Europas är det faktiskt inte så, det är EU:s hörn som avses, Europas geografiska medelpunkt som utmärks av ett monument ligger faktiskt strax utanför Vilnius, en plats som få spontant gissar på.

Resan startar den 25 september i finska Virmajärvi som beskrivs som Europas östligaste plats och återfinns vid ryska gränsen. Därefter går turen till Europas nordligaste punkt, Knivskjellodden i Norge.

Efter det bär det av söderut genom Sverige till Europas lägsta punkt som skapats av människor. I tyska Hambach där det finns ett stort och djupt dagbrott för kol. Det som i det här sammanhanget beskrivs som Europas geografiska medelpunkt, men egentligen är EU:s, blir Gadheim i Tyskland och i Frankrike bär det vidare till den högsta punkten, Mont Blanc.

Den lägsta naturliga platsen i Europa är Etang de Lavalduc i Frankrike tio meter under havsnivån för att följas av Europas västligaste plats Cabo da Roca som ligger i Portugal.

Avslutningen blir vid Europas sydligaste plats, Punta de Tarifa i Spanien, där han kommer att släppa ut fjärilarna.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


84 − = 81