En resa i Europa kan bli din livs upplevelse

Annons:

Europa är mer fantastiskt att resa runt i än de flesta föreställer sig. Här samsas välkända turistmetropoler som Paris och Prag med för de flesta helt okända pärlor som Lübbenau, Foroglio och Heiligenblut. Listan kan göras oändligt lång och varje plats är en upplevelse att se.

Och det är nu när mörkret är som mest påträngande som många börjar med sin planering inför nästa säsongs semester och visst är det något speciellt när man ska omsätta drömmen till verklighet. Inte minst efter ett par år av pandemi som satt käppar i hjulen. Men vad ska man se för att bli riktigt nöjd? I slutänden handlar det om tyck och smak men gemensamt är att det är knepigt att i förväg känna till alla de pärlor som ligger utströdda över hela Europa. Man vill ju ogärna bara passera det som är extra unikt.

Jag har rest ganska mycket i Europa under många decenniers tid och har förstås hittat platser jag blivit så överraskad av att jag gärna vill förmedla min upplevelse till dig som läsare. Nu handlar det inte enbart om resmål åtskilliga hundra mil bort, även i Sverige finns otaliga pärlor och inte minst unika ställplatser som Kloster med ett eget vattenfall eller Zorbcenter för den som vill ha lite mer äventyr.

Trots detta överraskas jag efter minst 70 000 mil fortfarande av för mig nya och okända platser. Det är bara att inse att det finns fler häftiga platser än de jag hunnit se och sådant får inte stressa en.

I vår serie om speciella platser kommer vi dessutom att knyta ihop dessa till hela resruttsförslag som vi hoppas du ska ha nytta av när du sitter och knåpar ihop din drömresa. Det blir inte alltid de stora orterna, sådana resmål är alltför välkända för att behöva mer uppmärksamhet, det blir snarare turer anpassade till dig som har husbil eller husvagn även om detta inte innebär att alla av oss uppskattar samma saker.

Gemensamt blir dock det genuina. Är jag i Tyskland vill jag uppleva det som gör att jag känner att jag är i just där och likadant är det oavsett om det gäller Frankrike, Österrike, Polen, Baltikum eller Italien. Är du restrött på västra Europa och vårt närområde hägrar kanske sydöstra delarna som vackra Rumänien med mängder av spektakulära platser eller varför inte ta mod till dig och flyg till Grekland, hyr en husbil och kör runt Peloponnesos? Just den resan gjorde jag i månadsskiftet mars/april och jag fick uppleva en av mina bästa och vackraste rundresor. Den hittar du länk till här nedan.

Till att börja med får du till synes osammanhängande tips om mysiga orter. Campingar och ställplatser finns i otaliga appar men missa inte FEFI:s utbud, det är de som organiserar de som erbjuder ställplatser vid bondgårdar, vinodlingar och gårdsbutiker. Där hittar du pärlor utöver det vanliga om du älskar naturnära och vackra övernattningsplatser.

Botanisera runt i våra restips som är uppdelade landsvis. Vi fyller på med nya orter hela tiden och snart nog kommer även fler förslag på hela rutter.

Läs mer

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


83 − = 76