En lysande glas-show på Kosta

Annons:

Lördagen den 23 april, kl 17.30, är det möjlighet att uppleva det nära samarbetet mellan Lena Bergström och glasblåsarna på verkstad 12 i en sagolik och emotionell glasshow i ljusets tecken. 

Lena Bergström är en av Sveriges mest prisbelönta och produktiva formgivare. Konstglas, bruksglas, belysning, textilier, smycken och offentliga utsmyckningar. Inget verkar omöjligt för henne. I Lenas konstglas ser man tydligt hennes fascination för slipad kristall. Tillsammans med Orrefors och Kosta Bodas skickliga glasblåsare och slipmästare tänjer hon ständigt på glasets gränser.

Lenas tankar inför showen har varit att fokusera på lekfullhet, glasets rörelse tillsammans med skräddarsydd musik. “Jag ville göra en show som visar små urval i en glassprocess men på ett teatraliskt sätt.

Under glasshowen inne på Kosta Glasbruk bjuds besökarna på en sprakande uppvisning för flera sinnen. Till musik och med hyttans skickliga glasmästare kommer åskådarna uppleva en riktigt häftig show.

Min förhoppning är att showen ger en känsla för glasets väsen; värme, rörelse och flyktighet, säger Lena. En fartfylld glasblåsning med spännande musik skall smälta samman i en totalupplevelse för våra sinnen.

Relaterade länkar

Bildcred: Kosta

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


89 + = 92