Dometic slog rekord 2021

Annons:

Dometics rapport för det fjärde kvartalet 2021 visar på en ökning av försäljningen med 32 procent och dessutom är orderstocken på rekordhög nivå. Ökningen beror till stor del på företagsförvärv men även utan dessa ökar försäljningen.

– 2021 blev en ny och viktig milstolpe för Dometic. Vi fortsatte att framgångsrikt driva vår transformationsagenda och uppnådde rekordhög omsättning och rörelsevinst trots flera nya pandemier, oöverträffade begränsningar i leveranskedjan och ökade råmaterial- och fraktkostnader under året skriver Dometics VD, Juan Vargues.

Rapporten för bolaget är upprättad i svenska kronor och årets försäljning under det fjärde kvartalet uppgick till 5 542 miljoner mot 4 213 vilket ger en ökning på 32 procent. För helåret är siffran 21 500 vilket är en ökning med 23 procent.

Under 2021 förvärvade Dometic nio bolag.

– Vi fortsätter att vara optimistiska om efterfrågeutsikterna för kommande kvartal. Vår orderstock är rekordhög och detaljhandelns lagernivåer är låga på alla vertikala slutmarknader. De globala störningarna i leveranskedjan som påverkar många branscher är fortfarande utmanande. Medan vi genomför mildrande åtgärder och ser förbättringar på flera områden, är det fortfarande svårt att förutse när situationen kommer att stabiliseras helt, avslutar Dometics VD, Juan Vargues.

Bildcred: Dometic

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


28 − = 18