Dethleffs startar samarbete med Nissan

Annons:

Nissan meddelar att man kommer att släppa en “Urban Van” tillsammans med Dethleffs rapporterar Promobil som hänvisar till ett pressmeddelande från Nissan även om det japanska företaget ännu inte har meddelat några ytterligare detaljer. Promobil ställer sig frågan om det kan vara så att nya Globevan också finns på Nissan Primastar, efterföljaren till NV300.

Enligt rapporten samarbetar biltillverkaren med husvagnstillverkaren Dethleffs för att skapa en ny modell av campingfordon. Namnet ska enligt Promobil bli Nissan Seaside.

Nissan beskriver den planerade modellen som “praktisk” och “mångsidig”. Därför skulle man kunna anta att detta är en campingbil, ett fordon som fungerar bra både på semestern och i vardagen.

Dethleffs meddelade nyligen att de kommer att lansera den första husbilen i serien Dethleffs Globevan under 2022 där basfordonet är Ford Transit Custom. Den 3,2 ton tunga bilen med uppfällbart tak påminner om en VW California eller Pössl Campster.

– Fler och fler kunder är intresserade av campingsemester och letar efter en produkt som är både kompakt och lämplig för vardagsbruk. Det är fantastiskt att vi har fått en erfaren partner i Dethleffs som står för högsta kvalitet inom fritidsfordon och med vilken vi kan ta ut lämpliga husbilar baserade på Nissan skåpbilar på marknaden, skriver Promobil att Bernhard Hohns, chef för LCV Nissan Tyskland har sagt.

Bildcred: Nissan

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


83 − 81 =