Dethleffs presenterar knubbig Globetrail 590 C -2023

Annons:

Dethleffs visar upp en sex meter lång modell byggd på Ford Transit med högt tak som ger en ståhöjd på hela 194 centimeter och då finns det ändå plats med en ordentlig dusch med samma höjd. Hela bilen har dubbelgolv i jämn höjd med sedvanliga förvaringsfack. Modellen sticker även ut med sin färgsättning, istället för att vara traditionellt vit levereras den i metallic svart med röda dekorlinjer.

Den Ford Transit som används som basfordon har framhjulsdrift och en TDCi EcoBlue-motor med många säkerhetsassistenter som standard som sidvindsstöd, säkerhetsbromsassistans och traction control. Grundmotorn är på 130 hästkrafter och som tillägg kan man välja 170. Man kan även välja mellan manuell och automatisk växellåda.

Korta husbilar har naturligtvis svårt att få plats med både en rejäl säng och övriga nödvändigheter som ett rimligt stort badrum. Dethleffs löser detta med en svängbar vägg i mjölkat glas, inte som brukligt inne i duschen med en vikbar vägg utan hela bakre väggen när man skjuter ihop dubbelsängen till en enkelbädd. På så sätt vinner man mycket plats, duschen har måtten 87 x 47 centimeter, och även om den tvärställda sängen har sin fulla bredd är toaletten intakt. När badrummet expanderas utgör en rullbar vägg avgränsningen mot sängen. Badrummet har som standard ett fönster vilket även gör det möjligt att duscha utomhus.

Konstruktionen gör det även möjligt att få in exempelvis en cykel när man kör och inte använder sängen.

Köket är utrustat med en tvålågig spis, en ho, en uppfällbar arbetsyta och kylskåpet rymmer 84 liter. Vissa lådor går att nå utifrån när dörren är fullt öppen, praktiskt när man sitter utomhus. Med hjälp av den rejält tilltagna höjden finns det plats för ordentligt med överskåp, även över förarplatsen, vilket löser förvaringsproblemet. Skåpluckorna har inte handtag utan öppnas med ett tryck.

Sittgruppen består av de vändbara framstolarna och en framåtvänd soffa med plats för två personer. Det gör det möjligt för fyra personer att umgås runt det lätt expander- och borttagbara bordet. Om man behöver en extrabädd går sittgruppen dessutom att bädda.

Bildcred: Dethleffs

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


12 + = 22