De fem vackraste vägarna i Europa

Annons:

Letar du efter häftiga vägar så är Euro Car Parts utvalda vägar en guldgruva efter att de i en ny undersökning valt ut de fem vackraste vägavsnitten i Europa (road trips). Bland dessa finns kustvägar och ett par serpentinvägar i bergsmiljö och alla dessa kommer att ge minnen för livet. Grunden för placeringarna inkluderar även resenärernas egna upplevelser som de beskrivs i sociala medier.

  1. Wild Atlantic Way – Irland 

250 mil, lämplig tidsåtgång 2-3 veckor 

Förstaplatsen går till Wild Atlantic Way i Irland. Den tar dig runt halvön Inishowen, som finns i laandsdelen Donegal och ger dig möjlighet att uppleva några av Irlands mest fantastiska landskap innan du kommer till Kinsale som ligger i landskapet Cork.

Motiveringen till topplaceringen är att sträckan är så lång vilket ger de som kör många häftiga scenerier och att så många uppskattar vägavsnittet. Data från Instagram och TikTok visar att rutten har nämnts över 48 500 000 gånger genom hashtags, vilket bevisar att den redan är en favorit bland besökarna.

  1. Transfăgărășan Road Trip – Rumänien 

10 mil, lämplig tidsåtgång sju timmar

Transfăgărășan har ofta blivit utsedd till “världens vackraste väg”, bland annat av Jeremy Clarkson, och den slingrande vägen efter den rumänska bergkedjan erbjuder väldigt mycket trots att den inte är så lång. Vägavsnittet börjar i Cartisoara och slutar i Bascov, och även om resan från början till slut inte behöver ta mer än några få timmar kommer skönheten att få dig att stanna regelbundet för att ta in hela upplevelsen.

Detta är en fantastisk resa tack vare att det genomsnittliga antalet soltimmar särskilt i juli, som i genomsnitt har 310 soltimmar, vilket gör resan till ett perfekt tillfälle att njuta av solen mellan stoppen. Som många andra alp-vägar är den enbart öppen under sommaren.

  1. North Coast 500 – Skottland 

85 mil, lämplig tidsåtgång 1 – 2 veckor 

Det här vägavsnittet är Skottlands svar på Route 66. Med både start och slut i Inverness kommer du att kunna uppleva landets fantastiska kustlandskap. Trots att den är trea på listan slår North Coast 500 ut de två bästa rutterna när det gäller Google-sökningar, och har enorma 40 500 sökningar i genomsnitt varje månad vilket tyder på att vägsträckan är populär hos många potentiella upptäcktsresande. De som har kört vägen är också snabba med att dela med sig av upplevelsen med resans hashtag som använts över 41 000 000 gånger på Instagram och TikTok.

  1. Furkapasset – Schweiz 

3 mil, lämplig tidsåtgång tre timmar

Schweiz är välkänt för sina fantastiska vyer så det är ingen överraskning att Furkapasset återfinns bland de fem bästa vägavsnitten. Vägen ligger i de schweiziska alperna och erbjuder vyer som ingen annanstans tack vare att passet ligger 2 429 meter över havet.

Passet ingår ofta som en del av längre resor men den officiella sträckan börjar i Andermatt och slutar i Gletsch i Valais. Längs vägen har man möjlighet att stanna till vid Hotel Belvédère, som blev berömt genom James Bond-filmen Goldfinger. Även här är i genomsnitt soltimmarna många, i juli kan man förvänta sig 238 timmars solsken.

Bildcred: Wikimedia / Gérald Tapp
  1. Causeway Coast – Norra Irland

21 mil, lämplig tidsåtgång 3 – 5 dagar

Den här kustvägen som börjar i Belfast och slutar i Derry erbjuder några av Nordirlands vackraste scenerier. På sociala medier har det publicerats över två miljoner inlägg för vägavsnittet och det görs i genomsnitt över tusen Google-sökningar per månad.

Bland upplevelserna finns platser som Dark Hedges-vägen från Game of Thrones och den dramatiska Giant’s Causeway.

Några vägar som följde hack i häl var:

  • Atlantic Way i England
  • Grossglockner Hochalpenstrasse i Österrike
  • Route des Crêtes i Frankrike
  • Atlanterhavsvegen i Norge
  • Susten Pass i Schweiz

Bildcred huvudbild (Atlanterhavsvegen): Wikimedia / Ala Kot

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


98 − = 97