Dash-Cam blir smartare

Annons:

Under mässan CES 2022 introducerades världens första smarta bilkamera, Nextbase iQ, om man ska tro tillverkaren. Men oavsett språkbruket är produkten är helt ny inom sin kategori och är utformad för nästa generations uppkopplade bilteknik som gör alla fordon både smartare och säkrare. 

Genom att utnyttja den allra senaste AI-drivna tekniken och erbjuda realtidsåtkomst via iQ-appen, erbjuder Nextbase en smart produkt som innebär att förare kommer kunna ta emot varningar i realtid och få tillgång till incidentvideor även när de är borta från sitt fordon bland mycket annat.

Nextbase iQ använder 4K-videoteknik med tre kameror som kan spela in video både utanför och inuti fordonet. Man har alltid åtkomst till sina videoklipp och kan även få varningar i realtid. 

– Det finns inget på marknaden som år upp till Nextbase iQs nivå. Under två år och från grunden har vi förändrat synen på vad en bilkamera kan vara och skapat världens första riktiga smarta dashcam där AI-teknik och molnuppkoppling ger förarna en fullständig känsla av säkerhet. Aldrig tidigare har det funnits en smart uppkopplad bilprodukt som erbjuder så mycket fördelar i ett och samma paket. Vi har förbättrat funktionalitet som redan är bäst i klassen och lagt till aldrig tidigare skådad teknik för att stödja förare, oavsett om de befinner sig på vägen eller om de är borta från sitt fordon, säger Richard Browning, försäljnings- och marknadschef hos Nextbase.

Kameran har en funktion som kallas Witness Mode, en röstaktiverad inspelningsfunktion som automatiskt sparar till molnet och delar med sig av en nödsituation till en kontakt eller annan utsedd tredje part i realtid.

– Nextbase iQ höjer inte bara dashcam-funktionaliteten, den etablerar en helt ny kategori av smart, uppkopplad teknik för bilen. Vi gör det nu möjligt för varje fordon på vägen att utrustas med säkerhet och assistans utöver vad som finns tillgängligt i dagens nyaste bilar. Den kraftfulla Ambarella AI-kapabla styrkretsen som vi använder i Nextbase iQ gör det möjligt för oss att kontinuerligt rulla ut ytterligare avancerade uppgraderingar via molnet, vilket ger tillgång till de allra senaste säkerhetsfunktionerna i många år framöver, förklarar Richard Browning.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


80 − 77 =