Circle K vinner pris

Annons:

Årets Sustainable Brand Index släpptes i dag och Circle K kniper förstaplatsen som branschens starkaste varumärke inom hållbarhet. Det är svenska konsumenter som rankat varumärkenas hållbarhetsarbete och hållbarhetskommunikation och Circle K kommer ut som bäst i branschen.

Sustainable Brand Index är en årlig mätning av svenska konsumenters uppfattning om olika varumärkens hållbarhetsarbete. Syftet med undersökningen är att driva hållbarhetsagendan och visualisera värdet av hållbarhetsarbete och bra hållbarhetskommunikation.

– Vi har under året tagit ett nytt grepp om både själva hållbarhetsarbetet och kommunikationen runt det och det är otroligt glädjande att få detta kvitto på att det nått fram till konsumenterna. Vi vill vara en del av lösningen, och vi försöker göra det enkelt att förstå hur vi gör det, även om det ibland är mycket komplexa saker vi arbetar med, säger Erika Söderlund, Kommunikationschef på Circle K.

Under året som gått har Circle K tagit flera initiativ och drivit hållbarhetsagendan inom olika områden. Bland annat lanserades Räddat Kaffe ihop med Löfbergs, ett kaffe som görs på kaffebönor som annars riskerat bli svinn, och Circle K driver även på den gröna omställningen genom att bygga Nordens första station med bara el och vätgas för tung trafik. Dessutom har de en tung investeringsplan för fler ultrasnabba laddplatser såväl längs Sveriges vägar som i Skandinavien.

– När man som vi arbetar så brett med hållbarhet kan det vara en utmaning att vara tydlig med vad man bidrar med. Att vi uppenbarligen lyckas förmedla det bäst i branschen i år ger oss energi att växla upp ännu en nivå och vi testar ständigt nya saker. Det kommer att hända mycket hos oss inom det här området, både på kort och lång sikt, och jag är fylld av spänd förväntan på hur det ska tas emot, avslutar Erika Söderlund sitt pressmeddelande.

Läs mer om undersökningen här: www.sb-index.com/sweden

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 6 = 1