Chausson 660, prisat nytänkande

Annons:

Att vinna ett av priserna i European Innovation Award ger förstås lite extra prestige och att Chausson 660 har en planlösning som skiljer ut den från mängden och överraskar råder det ingen tvekan om. Chausson som ingår i Triganogruppen har lyckats att skapa en inredning fylld av personlighet och nya idéer.

Den 699 centimeter långa, 235 breda och 292 centimeter höga modellen som byggs på Ford har en totalvikt på 3 500 kilo och tjänstevikten är 3 115 kilo och som standard har den en 2,0 liters diesel på 170 hästkrafter försedd med en sexstegad automat. Modellens skiljer sig markant från vad vi är vana vid och dess mest utmärkande egenskap är hur entréerna är ordnade, för det finns två. Dels den klassiskt placerade på passagerarsidan men därutöver en längst bak på förarsidan.

Den i bak gör att du kommer in i ett förråd där du kan ställa undan smutsiga skor och annat som man helst inte vill ha in i boutrymmet, som en hall hemmavid. I utrymmet finns det en garderob, flera lådor och en hylla i sex våningar som även går att fälla ihop. Den mycket utrymmesoptimerade planlösningen är uppdelad i tre distinkta och mycket intelligent avgränsade områden.

I den främre delen har man en stor sittgrupp som rymmer 8 personer och det har blivit möjligt genom att köksenheten har flexibel placering.

En annan speciell lösning är bordet vid sittgruppen som inte är delad på mitten utan i fyra utfällbara flikar som fälls in från respektive hörn. Det finns även två triangelformade pallar som även kan användas som förlängning av soffan och det finns ett takfönster ovanför framstolarna.

Över sittgruppen finns en elmanövrerad nersänkbar säng med måtten 160 x 190 centimeter. Även soffan kan göras om till en 125 x 195 centimeter stor säng om man är fler än två. Ståhöjden är 211 centimeter.

Belysningen ovanför köksenheten framhäver uppdelningen mellan vardagsrum och kök. Vid sittgruppen ger det ett fint ljusinsläpp och i köket en bra arbetsyta och man får även plats med ett 135-liters kompressionskylskåp vars ovansida fungerar som arbetsyta.

Denna känsla finns även i badrummet med en två-i-ett-lösning där en svängbar vägg för att optimera ytanvändningen gör det enkelt att byta från toalett till dusch.

Chausson 660 -2022

Bildcred: Chausson

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Skräppostfilter 69 + = 74