Caravan Salon fick rekordpublik

Annons:

Nyfikenheten om hur stor publik Caravan Salon, den 61:a i ordningen, skulle dra har blandats med en viss oro från branschen i en tid då försäljningen av husbilar viker i de flesta EU-länder. Nu har vi facit, publiken svek inte, hela 235 000 kom och det är en rekordstor publik som slår det tidigare rekordet med 10 000. Orsaken till vikande försäljning kan knappast sökas i ett minskat intresse på Europas viktigaste marknad, Tyskland.

Även från branschens sida har intresset varit rekordstort. Aldrig tidigare har fler än 700 utställare visat upp sina produkter, i år kom 736 vilket även det var rekord. Det stora intresset innebar att mässledningen utvidgade ytan med tre mässhallar vilket gjorde att publiken hade 16 hallar att vandra runt i. Mässan hålls under tio dagar men den första dagen är reserverad för fackfolk och press.

Messe Düsseldorf och Caravaning Industrie Verband Deutschlands (CIVD, ungefär tyskarnas HRF) var mycket nöjda med det stora intresset

– Trots att mässan hölls i en svår ekonomisk tid har vi lyckats nå ut till besökare som visar ett extremt stort intresse för denna semesterform och har konkreta köpintentioner. Mycket slående var den utmärkta atmosfären under hela mässan, den starka passionen för mobil fritid märktes hela tiden. Det är bara Caravan Salon med sin stora variation som förmår spegla allt inom fritidsfordon, sammanfattade Erhard Wienkamp, VD för Messe Düsseldorf.

Slående var att publiken bestod av många yngre familjer som inte tidigare haft en husbil eller husvagn, de vi ofta sammanfattar i begreppet vanlifers. Mässan hade också valt att satsa extra på denna växande grupp med konceptet “StarterWelt”, ungefär startpunkten, samt “Abenteuer Selbstausbau”, ungefär bygg din äventyrsbil själv.  

Ledande branschföreträdare kom med en kaskad av positiva uttalanden och det är uppenbart att nervositeten nu lämnat branschen som satsat stort för att få bort de nuvarande leveransproblemen som både beror på kapacitetsbrist och komponentbrist.

Nästa Caravan Salon kommer att hållas mellan den 26 augusti och 3 september 2023. Den 25 augusti är reserverad för fackfolk.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


82 − 79 =