Carabus och Caratour på Transit -2023

Annons:

Allt fler fabrikanter diverserar sitt utbud av basfordon och det gäller även Weinsberg som till 2023 lanserar både Carabus och Caratour på Ford Transit. De följer därmed trenden där Ford tar stora kliv in i husbilsbranschen eftersom utbudet av Fiat Ducato inte räcker till efterfrågan. Den som Weinsberg nu visat upp är Carabus 600 MQ som hittills enbart funnits på Ducato.

Motormässigt är den framhjulsdrivna modellen för två personer utrustad med en dieselmotor på 130 hästkrafter och manuell låda.

Även om modellens namn behålls finns det tydliga skillnader mellan de båda 3,5-tonsversionerna. Med en ståhöjd på 205 centimeter blir inredningen betydligt luftigare då det skiljer ungefär två decimeter. Annars är det en ganska kompakt modell med en längd på 598 centimeter, en bredd på 206 och en yttre höjs på 280 vilket gör att den platsar in i den totalt sett mest efterfrågade kategorin av husbilar.

Planlösningen följer i grova drag gängse mall med vändbara framstolar och en framåtvänd soffa med ett löstagbart bord däremellan. Köket är placerat till vänster om skjutdörren och mittemot finns dusch och toalett. Längst bak finns en tvärplacerad säng men planlösningen är ändå inte helt jämförbar med den Fiat-byggda versionen. Genomsikten har blivit bättre, även det något som efterfrågas i allt högre grad, vilket bidrar till att husbilen känns rymligare.

Köksmodulen är kompakt men har ändå en funktionell arbetsyta, en tvålågig spis och självklart en ho. Dusch och toalett är kombinerade och utrymmet är utrustat med ett fönster.

Sängen är vikbar mot passagerarsidan vilket gör att lastutrymmet rymmer cyklar och annan mer skrymmande sportutrustning, även det ett krav hos många som söker ett vanlife-vänligt alternativ.

En annan sak som blivit vanligare är att värmaren är dieseldriven, något som spar vikt eftersom mängden gasol kan reduceras.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


8 + 1 =