Camptoo tipsar: utforska pärlorna på Sveriges sydkust med husbil och husvagn

Annons:

Det finns alla anledningar att tillbringa sin semester i Skåne. Inte nog med att vårt sydligaste landskap har mängder av spännande sevärdheter och roliga aktiviteter att ägna sig åt är Skåne är dessutom ett paradis när det kommer till sol och bad. Med en husbil eller husvagn har du chansen att upptäcka mer av Skåne på din semester. 

Med Skånes omväxlande landskap är det nästan omöjligt att enbart besöka en plats. Varför inte göra stopp på ett par-tre olika platser eller planera in en rundresa längs kusten? Nedan finns några tips på riktiga pärlor att besöka på din campingsemester i Skåne från uthyrningsplattformen för campingfordon, Camptoo.

Camping på Kullaberg och kring Helsingborg, en ny sida av Sundets Pärla

Precis under Bjärehalvön ligger nästa skånska halvö som du inte får missa – nämligen Kullaberg. Denna bergiga halvö hyser inte bara den klassiska badorten Mölle, utan också en lång rad sevärdheter som till exempel Kullens fyr och konstverket Nimis. Den som är nyfiken på svenskproducerat vin finner en vinodling på Kullabergs norra sida och den som letar efter fina badvikar behöver inte leta länge. Från Kullaberg är resan inte lång till sundets pärla – Helsingborg.

I Helsingborg kan du strosa på strandpromenaden och njuta av liv och rörelse. Promenaden går från sagolika Sofiero Slott hela vägen in till centrum, där du bland annat hittar butiker, restauranger och nöjen.

När det kommer till övernattning så kan Kullaberg erbjuda ett flertal valmöjligheter. Mitt på halvön ligger till exempel First Camp Mölle-Höganäs som är en modern campingplats med alla tänkbara bekvämligheter. Har du husbil så finns det en handfull ställplatser att välja bland, som till exempel Kullabygdens ställplats och Svanshalls hamn.

Klätting på Kullaberg – Region Skåne © Frits Meyst

Skanör-Falsterbo och Skånes sydkust, sol och bad på Sveriges riviera

Skanör-Falsterbo är platsen för dig som vill campa så långt söderut som det går, utan att lämna Sverige. Detta är ett klassiskt sommarresmål, dels för badturister, men också för de som är intresserade av ridsport. Falsterbo Horse Show hålls i början av juli varje år och brukar dra stor publik. För oss med husbil och husvagn är Falsterbo Camping Resort det givna valet. Från campingen är det c:a 500 meter till närmaste strand och resorten kan även erbjuda såväl bistro som aktiviteter för barn.

Vidare västerut längs sydkusten hittar vi inte bara Sveriges sydligaste punkt, Smygehuk, utan även flera fantastiska badstränder. Stanna till vid Smygehuks badplats, Gislöv, Äspö eller Beddinge havsbad och svalka av dig innan du parkerar din husbil eller -vagn för natten. På västra sidan om Smygehuk ligger bland andra Trelleborg Strand Camping och Nybrostrand. Öster om Smygehuk finner du Skateholms Camping och Bingsmarkens Camping.

Skanör strand – Region Skåne © Apelöga

Österlen och nordöstra Skåne, camping bland fornminnen och fruktträd i äppelriket

Österlens kust sträcker sig från Ystad i söder till Åhus i norr och lockar varje år mängder av besökare från både när och fjärran. Bad, sightseeing och kultur – här finns något för alla. Ta en tur till den gamla stensättningen Ale Stenar, besök äppelodlingarna och den berömda marknaden i Kivik, eller gå i Wallanders fotspår i Ystads gamla stadskärna. Du kan också välja att bara njuta av den vackra naturen.

När det kommer till platser att ställa sin husbil eller husvagn på så har du många alternativ att välja bland. Men tänk på att fler personer än du har siktet inställt på Österlen i sommar, vilket innebär att du bör vara ute i god tid för att säkra dig en plats. Den som vill se så mycket som möjligt under sin vistelse kan med fördel välja Tobisviks Camping, beläget strax norr om Simrishamn. Tack vare det utmärkta läget har du närhet till såväl stranden som till Österlens många sevärdheter. När det kommer till ställplatser på Österlen rekommenderar vi Kåseberga och Tosteberga, strax norr om Åhus.

Ale Stenar – Region Skåne © Frits Meyst

Om Camptoo
Camptoo är en delningsplattform som för samman husbils- och husvagnsägare med människor som vill hyra deras fordon. Tjänsten startades i Nederländerna 2014 och har sedan dess expanderat till flera europeiska länder såväl som i USA och Australien. Nyligen lanserades Camptoo i Polen och Finland med stor framgång. Camptoo rankades nyligen som världens snabbast växande företag i resebranschen i Europa av Financial Times (FT1000, 2020). Sedan starten har användare bokat fler än 475 000 nätter via plattformen. Husbils- och husvagnsägare kan kan tjäna pengar genom att hyra ut sina fordon när de inte används. Användare kan åka på husbils- eller husvagnssemester utan att själva behöva äga fordonet. Läs mer på: https://www.camptoo.se 

Bildcred huvudbild: Wikimedia / Jorchr

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


30 + = 32