Camplify satsar på uthyrning i Europa

Annons:

De flesta av oss har nog inte hört talas om Camplify, åtminstone inte än. Nu går detta företag som främst driver sin verksamhet i Australien in på den tyska marknaden för att bli stora i Europa i ett växande segment, en digital plattform för uthyrning av privatägda husbilar och husvagnar till andra privatpersoner, lite som Airbnb.

Det sker genom att de köper det tyska bolaget PaulCamper med motsvarande verksamhet och investerar 8,5 miljoner australienska dollar, cirka 60 miljoner SEK, för att vidareutveckla verksamheten. Syftet är att bli en global aktör men i satsningen ingår även försäkringsverksamhet.

PaulCampers grundare och VD, Dirk Fehse, kommer att fortsätta som chef för Camplifys europeiska verksamhet för att fortsätta att expandera den starka verksamhet de har byggt på den europeiska marknaden.

Förvärvet underlättar inträdet på den europeiska marknaden och positionerar Camplify som en uthyrare i sju länder, Australien, Nya Zeeland, Spanien, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och Österrike. Det ger även Camplify möjlighet att erbjuda försäkringar globalt.

– Detta förvärv ger Camplify en strategisk och riktad tillväxtmöjlighet i Europa, och säkrar den största nyckelmarknaden, Tyskland. Det förser Camplify med ett utmärkt team av professionella digitala marknadsplatser baserade i Europa, vilket gör att vi som grupp kan optimera och leta efter expansionsmöjligheter skriver Camplify VD och grundare Justin Hales.

– PaulCamper-teamet, aktieägarna och jag är glada över denna nya möjlighet att arbeta tillsammans med Camplify. Under 2019 träffades Justin och jag och diskuterade vår gemensamma vision och önskan att skapa en gemenskap av husbilsägare globalt som har passionen att dela med sig av sina husbilar. Som ett företag som har säkrat nyckelmarknader i Europa är PaulCamper glada över att ta nästa steg och vara en del av ett globalt publikt företag på resan med Camplify, skriver PaulCamper VD och grundare Dirk Fehse i pressmeddelandet.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


71 − 63 =