Campare stäms av camping

Annons:

Det är sällan det blir problem för de som campar men nu har ett bråk brutit ut med bland annat tre par, Gunnar och Jane Sundberg i Hofors, Anders och Caisa Wiberg i Torsåker samt Tomas och Caroline Andersson i Nybro och capingen Böda Riviera (som tidigare hette Kyrketorps. De tre paren är bekanta och säger sig ha sagt upp sina säsongsplatser vid samma tidpunkt. Frågan har inte kunnat lösas mellan parterna vilket har slutat i att campingen stämt sina gäster enligt vad Ölandsbladet skriver.

Det började med ett nyhetstips till tidningen där det påstods att Böda Riviera skickat ut fakturor till tidigare säsongscampare och krävt betalning för sommaren 2021, trots att platserna ska ha sagts upp året före. Campare som inte betalade blev stämda för avtalsbrott via advokatfirman Schumacher & Co.

Problemen ska ha börjat då familjen Wibergs plats blev dubbelbokad och andra gäster dök upp och ställde sin husvagn precis intill. Anders gick för att försöka reda upp situationen och säger till Ölandsbladet att han då för första gången träffade campingägaren, ett möte som han beskriver som högljutt.

Detta blev det tillfälle då platsen sades upp av alla tre familjerna. Efter det att familjerna lämnat campingen vid sommarens slut kom ett mejl från campingen om att de tre familjerna inte hade återställt sina platser, vilket enligt avtal ska göras. Tomas i Nybro som bodde närmast fick fylla bilen med jord, gräsfrön och gödning och, enligt camparna, för andra gången snygga till på campingen..

I början av 2022 stämdes familjerna Sundberg, Wiberg och Andersson av Böda Riviera. De hade då vägrat betala fakturorna som campingen skickat, gällande säsongsavgift för 2021 för tid som gällde efter uppsägningen.

Läs artikeln i Ölandsbladet för mer detaljer.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


73 + = 83