Byt ut din trötta madrass till en specialsydd

Annons:

Har du just köpt en husbil och vill ha en bäddmadrass? Kanske en resårmadrass? Eller har din madrass blivit trött och sliten? Kanske tycker du den känns smutsig? Så blir det efter några år men det finns ett företag som tillverkar madrasser efter de mått som just din husbil eller husvagn behöver. Företaget heter Svensk Madrassdesign och ligger i Falköping.

Att byta ut en madrass till något bekvämare kan förändra hela din upplevelse av campinglivet! Långt ifrån alla husvagnar och husbilar levereras med en madrass som matchar din hemmavid där du ofta väljer hårdhet efter din kroppsvikt. Med en riktig madrass blir sömnen något att längta efter.

Affärsidén är att tillverka skräddarsydda madrasser av svenska råvaror, något de hantverksmässigt gjort i mer än 30 år och till fritidsfordon runt åtta år. Butiken ligger i Slutarp, en mil söder om Falköping, och det går att besöka den om du vill provligga deras produkter. När du hittat en madrass som du gillar kan du även välja tyg. Besöker du dem kan du få madrassen på en timme men då måste du boka tid i förväg. Vikten på en pocket-madrass är sju kilo per kvadratmeter och på den vanligaste bäddmadrassen, Form, 3,3 kilo per kvadratmeter.

Normal leveranstid är cirka tre veckor men periodvis kan leveranstiden vara längre beroende på hur många som vill byta sina madrasser just vid den tidpunkt du önskar din.

Vill du även ha nya täcken, kuddar och lakan finns även det i sortimentet.

Vi ringde och pratade med ägaren Janne Kvalnes

– Det blir en helt ny upplevelse för ofta är det ganska billiga madrasser som levereras med fordonen. Vi erbjuder samma sovkomfort som hemma och beroende på vilken bäddmadrass kunden väljer ökar komforten ytterligare.

Butiken sysselsätter sex anställda och förra året sålde de över tusen madrasser till fritidsfordon och då räknar de antalet kunder. Efterhand de tillverkar spar de mallarna så det är inte omöjligt att de redan har måtten på just den madrass du behöver, det finns 2 700 mallar i deras måttkatalog.

Du kan själv välja bland olika typer, det finns både tunnare och tjockare och det finns även bäddmadrasser, något som nästan utan undantag saknas från start.

Här är ett urval av det du kan välja på

POCKET RESÅRMADRASS – 13 cm tjock med fjädrar

LÖVET 2,5 cm tjock – Fibervaddsmadrass.

STAR 5 cm tjock – Bäddmadrass med 3 cm fastare polyeter.

FORM  6 cm tjock – Bäddmadrass med mycket mjuk polyeter.

SOFT 8 cm tjock – Samma mjuka polyeter som FORM men med extra fiberfyllning.

Priset på Pocket resår är 2 624 kronor per kvadratmeter och för Form 1 749 men för bäddmadrasser utgår de ifrån standardstorlekar vilket innebär att det blir något högre an vad kvadratmeterpriset anger.

Lättast är att ringa så de får de uppgifter de behöver på 0515-68 60 69 eller 0705-50 50 82

GPS: 58°05’12.6″N 13°31’28.6″E

Adress: Kvarngatan 12, Slutarp. Hemsida.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


48 + = 50